Microsoft prý ve čtvrtek odhalí své plány se Zenimaxem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft prý ve čtvrtek odhalí své plány se Zenimaxem

Microsoft prý ve čtvrtek odhalí své plány se Zenimaxem

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 3. 2021 10:33

Společnost Microsoft se během víkendu velmi výrazně přiblížila uzavření obřího obchodu, evropské i americké regulační orgány daly zelenou nákupu vydavatele Zenimax v hodnotě 7,5 miliardy amerických dolarů. Dle zdrojů webu Venturebeat ve čtvrtek 11. března Microsoft konečně odhalí, co spojení obou firem vlastně v praxi znamená.

Reklama

Mělo by se tak stát skrze připravené video. Microsoft díky nákupu získal na svou stranu řadu velmi významných studií, jmenovitě Bethesdu, Arkane, id Software nebo MachineGames. Dle dostupných informací se video nebude zabývat budoucností jednotlivých studií a jejich projektů, nedozvíme se tedy nic nového o připravovaném Starfieldu a už vůbec ne o dalších The Elder Scrolls. Mluvit se bude především o službě Xbox Game Pass a její nabídce her. Velká část tvorby studií by se měla natrvalo usídlit v nabídce Game Passu, vrátit by se měly oba díly rebootované série Wolfenstein, Doom z roku 2016 nebo například Fallout 4. 

Řada her je součástí nabídky už nyní, nepůjde tedy o nijak převratné změny. Jde ale o pozitivní zprávu do budoucna. Připravované tituly v čele s Deathloop budou v momentě vydání na platformě dostupné i v Game Passu. Konkrétně v případě Deathloopu bude zajímavé sledovat, jak Microsoft přistoupí k slibované roční konzolové exkluzivitě pro platformu PlayStation.

Microsoft zatím informace oficiálně nepotvrdil. Na sociálních sítích britské pobočky Xboxu se objevil plán vysílání, který právě ve čtvrtek sliboval něco nespecifikovaného. Komunitní manažer ale spekulace vyvrátil s tím, že se jen tým zatím nerozhodl, co bude vysílat.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama