Evropská komise posvětila nákup ZeniMaxu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Evropská komise posvětila nákup ZeniMaxu

Evropská komise posvětila nákup ZeniMaxu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

8. 3. 2021 12:28

Microsoft se výrazně přiblížil plánovanému nákupu vydavatelství ZeniMax a jemu náležejících společností Bethesda, Arkane nebo id Software. Evropská komise totiž během víkendu obchod schválila. Dozorčí orgán Evropské unie shledal, že by nákup nijak neohrozil evropský trh z hlediska zdravé soutěže a monopolů.

Reklama

Šlo o jedno z klíčových rozhodnutí v celé dohodě, případný nesouhlas komise by mohl Microsoftu způsobit poměrně zásadní problémy. Rozhodnutí přišlo prakticky ve stejné době, jako souhlas Komise pro kontrolu cenných papírů Spojených států. Microsoft stále nemá vyhráno, žádný z výsledků neznačí, že je obchod definitivně zpečetěn, společnostem už ale nestojí v cestě téměř nic. Oficiálního stvrzení bychom se tedy mohli dočkat velmi brzy.

Microsoft oznámil své plány na koupi ZeniMaxu loni v září, částka byla stanovena na 7,5 miliardy dolarů (v přepočtu zhruba 167 miliard českých korun). Hardwarový i softwarový gigant tím pod svá křídla získá řadu velmi hodnotných herních značek, v čele s The Elder Scrolls, Doom, Dishonored, Fallout nebo Wolfenstein. Microsoft opakovaně naznačoval, že by studio mělo i po uzavření obchodu fungovat částečně autonomně, a minimálně z počátku nebude nijak bránit ve vydávání her na ostatních platformách, především z rodiny PlayStation.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama