První majitelé PlayStation VR2 hlásí potíže s ovladači, které neregistrují mačkání tlačítek. Problém je hlavně s pravým
i Zdroj: PlayStation
Novinka První majitelé PlayStation VR2 hlásí potíže s ovladači, které neregistrují mačkání tlačítek. Problém je hlavně s pravým

První majitelé PlayStation VR2 hlásí potíže s ovladači, které neregistrují mačkání tlačítek. Problém je hlavně s pravým

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

23. 2. 2023 17:40 1

Včera došlo k oficiálnímu spuštění prodeje druhé generace brýlí pro virtuální realitu PlayStation VR. Kromě novinářů a influencerů se tak k periferii dostali první hráči. A inženýry ze Sony zřejmě čeká pár bezesných nocí. Hromadí se totiž stížnosti na nefunkční tlačítka.

Reklama

  • Hráči s PS VR2 hlásí potíže s ovladači Sense
  • Především pravý ovladač nefunguje jak má
  • Existuje celá řada dočasných řešení

Především v komunitě na Redditu se objevila celá řada hráčů, kteří si stěžují na problémy s používáním ovladačů Sense. Konkrétně se nejčastěji objevuje potíž s pravým ovladačem, přičemž jde podle všeho spíše o softwarový problém. Ovladače totiž jednoduše neregistrují stisknutí tlačítek ve hrách. Pro pohyb v menu konzole ale fungují bez problému. Chyba je tedy spíše na straně výpočetní jednotky než samotného mechanismu.

Ústřední vlákno nyní nabízí seznam celé řady způsobů, jak problém dočasně vyřešit. Ve většině případů je doporučování ovladače nouzově restartovat pomocí sponky vsunuté do malého otvoru vedle zadní spouště. Dále má fungovat například metoda, ve které spustíte konzoli a následně i hru pomocí ovladače DualSense a až přímo ve hře spustíte i ovladače Sense. Někomu pomáhá ovladače odpojit a připojit, jindy problém řeší kompletní restart a rekalibrování VR systému, vypnutí a zapnutí haptiky, odpojení ovladače DualSense nebo třeba staré dobré zběsilé mačkání všech tlačítek, dokud se ovladač nevzpamatuje.

Tak jako tak ale nejde o úplně šťastnou situaci a lze předpokládat, že autoři brzy přispěchají s aktualizací systému. Do té doby je třeba počítat s možným rizikem, případně hrát hry, které ovladače Sense nepotřebují, jmenovitě Gran Turismo 7, Thumper nebo Tetris Effect.

Během našeho testování se žádný problém s ovladači nevyskytl.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama