Podívejte se na rozborku headsetu PSVR2 a ovladačů Sense
i Zdroj: Blog PlayStation
Novinka Podívejte se na rozborku headsetu PSVR2 a ovladačů Sense

Podívejte se na rozborku headsetu PSVR2 a ovladačů Sense

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

15. 2. 2023 11:16 1

Už za pár dní dorazí na trh nová generace brýlí pro virtuální realitu PlayStation VR. Normální hráči zřejmě budou chtít brýle primárně využívat a hrát na nich, pokud vás ale snad přepadne potřeba drahý hardware ihned rozebrat, raději se podívejte na nově zveřejněné rozborky obou součástí setu.

Reklama

  • PlayStation zveřejnil rozebrání headsetu PSVR2 a ovladačů Sense

Společnost PlayStation připravila video, ve kterém headset PSVR2 rozebírá přímo jeho šéfdesignér Takamasa Araki. Postupně ukazuje, jak rozebrat šasi, přibližuje fungování základních mechanismů, účel jednotlivých součástek i metody, jak je rozložit a v případě nouze třeba vyměnit. Pro technicky zdatnější bude jistě zajímavé i podrobné vysvětlení toho, jak funguje třeba sledování pohybu očí nebo principy použití jednotlivých čoček a jejich součástí.

Araki připomíná, že při designu tým bral v potaz zpětnou vazbu uživatelů první generace. Například v otázce kotvení čelenky, která měla dříve řadu hráčů bolet v bočních částech hlavy, by nyní headset měl v těchto místech vyvíjet menší tlak.

Sami autoři uzpozorňují na to, že je video primárně určeno pro ukojení zájmu hráčů, a v domácích podmínkách byste headset takto rozebírat neměli.

Pokud vás zajímají také útroby ovladačů Sense, potěší vás druhé video, o které se postaral jejich designér Takeši Igaraši. V něm připomíná všechny moderní prvky ovladačů Sense, včetně haptické odezvy nebo adaptivních spouští, tedy prvků známých z většího DualSense. Také vysvětluje, proč mají ovladače tak zvláštní tvar - měl by totiž ideálně vyhovovat IR senzorům na headsetu, které registrují, kde se zrovna ovladače nacházejí.

PSVR2 dorazí na trh už 22. února. My už headset máme k dispozici, a dojmy z hraní přineseme velmi brzy.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama