Problémy Activisionu kritizuje i šéf amerického Nintenda, jsou prý “znepokojující”
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Problémy Activisionu kritizuje i šéf amerického Nintenda, jsou prý “znepokojující”

Problémy Activisionu kritizuje i šéf amerického Nintenda, jsou prý “znepokojující”

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

23. 11. 2021 12:19

Obvinění prezidenta společnosti Activision Blizzard Bobbyho Koticka, zveřejněná minulý týden v deníku Wall Street Journal, zvedla ze židle také řadu velmi důležitých partnerů firmy. Během týdne se k situaci kriticky vyjádřil šéf Xboxu Phil Spencer a neveřejně i hlava PlayStationu Jim Ryan. Nyní se k nim připojil i šéf třetího konzolového tábora, Doug Bowser z Nintendo of America.

Reklama

  • Ve zprávě zaměstnancům vyjádřil prezident Nintendo of America znepokojení ze situace v Activision Blizzard
  • Doug Bowser údajné poměry ve firmě tvrdě kritizuje 
  • Nintendo prý podniká jisté kroky

V tomto případě se, podobně jako u PlayStation, jedná o prohlášení adresované zaměstnancům firmy. Bowser v mailové zprávě vyjadřuje znepokojení ze situace v Activisionu a jakékoliv přečiny, ze kterých je Kotick obviněný, tvrdě odsuzuje.

„Stejně jako vy jsem i já pozorně sledoval poslední zprávy týkající se Activision Blizzard a jeho trvajících nařčení ze sexuálního obtěžování a toxického chování na pracovištích. Taková obvinění považuji za velmi znepokojivá a děsivá. Odporují mému přesvědčení a hodnotám, stejně jako přesvědčením, hodnotám a předpisům společnosti Nintendo,“ sdělil prezident Nintendo of America zaměstnancům a first-party vývojářům. S informací přišel původně web Fanbyte, tiskové oddělení Nintenda později toto sdělení potvrdilo a sdělilo, že už jej nebude dále komentovat.

Bowser v mailu také poukázal na to, že se Nintendo snaží na svých pracovištích zachovat maximálně přátelské a zdravé prostředí. Firma se dle jeho slov drží jistých standardů chování a očekává, že tyto hodnoty budou ctít i strategičtí partneři. Dle jeho slov také firma podniká kroky a je v blízkém kontaktu s Activisionem, nespecifikoval ale co to znamená v praxi.

Phil Spencer kritizuje situaci v Activision Blizzard, bude hodnotit spojenectví se studiem
i Zdroj: Hrej.cz

Phil Spencer kritizuje situaci v Activision Blizzard, bude hodnotit spojenectví se studiem

Situace týkající se Activision Blizzard a jeho ředitele Bobby Koticka se opět komplikuje. Je to pár dní od momentu, kdy Wall…

19. 11. 2021 19:29
Část akcionářů Activisionu žádá odchod Bobbyho Koticka, ke kritice se přidává i šéf PlayStationu
i Zdroj: Hrej.cz

Část akcionářů Activisionu žádá odchod Bobbyho Koticka, ke kritice se přidává i šéf PlayStationu

V návaznosti na nedávnou reportáž magazínu Wall Street Journal, která přinesla velmi nepříjemná svědectví o údajném…

18. 11. 2021 13:01
1

Proti současné situaci ve firmě se tedy v současnosti vymezila část akcionářů, investoři, zaměstnanci i všechny tři firmy stojící za velkými platformami, na kterých Activision vydává své hry. Otázkou zůstává, jak se bude situace dále vyvíjet a jaké kroky jednotliví partneři podniknou. Během víkendu se objevily zprávy naznačující, že Kotick připustil možný odchod v případě přetrvávajících problémů. V souvislosti s prohlášením Phila Spencera pak Activision sdělil, že si „zpětné vazby partnerů váží“.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama