Připravované roguelite Astebros vyjde na Switch a… Sega Mega Drive
i Zdroj: Neofid Studios
Novinka Připravované roguelite Astebros vyjde na Switch a… Sega Mega Drive

Připravované roguelite Astebros vyjde na Switch a… Sega Mega Drive

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

31. 3. 2022 14:17

Dnes jsme vás informovali o vývoji šestnáctibitového RPG pro Nintendo 3DS, studio Neofid ale jde ještě o pár kroků dále. Svou crowdfundovanou multiplayerovou novinku Astebros chce totiž vedle Nintendo Switch vydat i na konzoli Sega Genesis, v Evropě známou jako Sega Mega Drive. Ano, konzoli, vyráběnou mezi léty 1988 a 1995.

Reklama

  • Na Kickstarteru uspěl projekt Astebros
  • Multiplayerová roguelite záležitost vyjde vedle Switche i na Sega Mega Drive

Nejde nicméně o první titul studia vydaný na tomto hardwaru. Tým už dříve přišel s titulem Demons of Asteborg. Na Kickstarteru nyní fanoušci zafinancovali pokračování ze stejného univerza, multiplayerovému roguelite projektu Astebros přislíbili už téměř 72 tisíc dolarů (v přepočtu zhruba 1,59 milionu korun). Původním cílem bylo zhruba 55 tisíc dolarů. Pro Mega Drive také vyšly tituly Tanglewood (2018) nebo Xeno Crisis (2019).

Novinka nabídne šest náhodně generovaných úrovní a roguelite hratelnost spočívající v přenosu některých statistik a schopností i po smrti. Tvůrci spolupracují s výrobcem RetroElektronik, který by měl zařídit design a výrobu cartridge pro konzoli.

Zajímavá vás, proč se vlastně tvůrci věnují takto starému hardwaru? Inu, prý jde o vášeň a lásku k Mega Drive. Nejúspěšnější konzole výrobce Sega ve své době soupeřila především se SNESem od Nintenda.

Kickstarterová kampaň zatím nekončí. Za příspěvek alespoň 40 eur získáte cartridge se hrou, za 60 eur už na vás čeká krabička, s dalšími úrovněmi přibývají různé upomínkové předměty a bonusy a za 3000 eur vám autoři pošlou celý stolní arkádový kabinet.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama