Po konzoli Mini NES míří na trh i Mega Drive
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Po konzoli Mini NES míří na trh i Mega Drive

Po konzoli Mini NES míří na trh i Mega Drive

Jiří Bigas

Jiří Bigas

26. 7. 2016 14:27 5
Reklama

Válka konzolí mezi Segou a Nintendem pokračuje. I když na trochu jiném kolbišti než před lety a v jiném měřítku. Krátce poté, co Nintendo představilo svou retro konzoli Mini NES se třiceti klasikami, je tu oficiálně licencovaný malý Mega Drive.

Zařízení nazvané Mega Drive Classic Game Console má navíc tu výhodu, že kromě úctyhodné knihovny čítající 80 starých her podporuje i původní cartridge. Nabídka nainstalovaných her je tak mnohem širší a k tomu ji lze ještě rozšířit o v podstatě libovolný titul, který se vám válí pod postelí nebo ulovíte někde v bazaru či internetové aukci.

Tato konzole by měla přijít na trh už v říjnu za 50 liber, tedy v přepočtu asi 1600 korun. Cena tedy bude srovnatelná s konkurenčním zařízením od Nintenda. Kde je háček, ptá se GamesRadar? Zaprvé Mini NES se připojuje k televizi moderním HDMI kabelem, zatímco malý Mega Drive využívá klasické kompozitní připojení, kterým už vaše televize nemusí disponovat, a potřebovali byste tak redukci.

Druhý rozdíl spočívá v tom, že Mini NES je produkt přímo od Nintenda, který firma sama vyrábí, kdežto Mega Drive je “jen” oficiálně licencované zařízení. Výrobcem je společnost AtGames a v tom je další problém. Podle některých ohlasů na internetu totiž firma, která dělá tato zařízení už několik let, naneštěstí využívá emulátor, který není z nejdokonalejších.

Miniaturizovaný Mega Drive obsahuje přímo v balení dva bezdrátové ovladače v klasickém designu a kromě klasické domácí/stolní verze je k dispozici i kapesní varianta na cesty za stejnou cenu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama