Pokémon oslavuje 25 let existence
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Pokémon oslavuje 25 let existence

Pokémon oslavuje 25 let existence

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

28. 2. 2021 08:50

Pravděpodobně nikdo nemůže s čistým svědomím prohlásit, že ho legendární série Nintenda zaměřená na chytání roztodivných potvůrek za dobu života zcela minula. Od bezpočtu her, anime až po dětské hračky, Pokémoni prostupují zábavním průmyslem neustále a jejich vliv, zdá se, neutuchá, ba spíše sílí. Nakonec, jsou tu s námi už přesně 25 let.

Reklama

27. února 1996 spatřila světlo světa (tedy alespoň toho japonského) hra Pocket Monsters Red and Green pro systém Game Boy. Tentýž rok se svého vydání navíc dočkala i speciální edice Pocket Monsters: Blue, jež byla pod názvem Pokémon Red and Blue v roce 1998 vydána v Severní Americe a o rok později i v Evropě.

Byl to právě tento okamžik, který značil razantní nárůst popularity série, o čemž mimo jiné svědčí i fakt, že právě Pokémon Red/Green/Blue mají dnes na kontě více než 32 milionů prodaných kopií. Samotná série pak k březnu minulého roku překonala hranici těžko uvěřitelných 368 milionů prodaných kusů, díky čemuž se drží mezi nejúspěšnějšími značkami herního historie.

 

 

S nostalgickým pohledem do minulosti bychom pochopitelně neměli pozapomenout ani na věci, které nás teprve čekají. Nedávný stream The Pokémon Company nám totiž prozradil, že dohledná budoucnost přinese remake Pokémon Brilliant Diamond and Shining Pearl, stejně jako nové open-world RPG Pokémon Legends Arceus. Zatímco remake titulu z roku 2007 má dorazit už koncem letošního roku, novinka posouvající sérii do plně otevřeného světa vyjde až v roce příštím. Majitele Switche dozajista potěší i blížící se dubnové vydání New Pokémon Snap.

 

 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama