PlayStation VR2 vyjde začátkem roku 2023, potvrzuje Sony
i Zdroj: Sony
Novinka PlayStation VR2 vyjde začátkem roku 2023, potvrzuje Sony

PlayStation VR2 vyjde začátkem roku 2023, potvrzuje Sony

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

23. 8. 2022 07:40

Po měsících střídmého zásobení informacemi Sony oficiálně potvrdilo, že PlayStation VR2 vyjde počátkem roku 2023. Tweet poprvé oznámila francouzská mutace společnosti. Později došlo i na potvrzení oficiálním Instagramem PlayStationu.

Reklama

  • Headset PlayStation VR2 pro konzoli PS5 vyjde na začátku roku 2023
  • Dřívější informace analytiků poukazovali na první čtvrtletí dalšího roku

Někteří analytici tento časový rámec nabízeli už dříve, když vycházeli z informací o zahájení produkce headsetu na konci letošního roku. „Moje poslední kontrola dodavatelského řetězce naznačuje, že montér a několik poskytovatelů komponentů PSVR2 zahájí sériovou výrobu s přibližně 1,5 miliony kusů dodaných v [druhé polovině] roku 2022,“ prohlásil analytik čínského TF International Securities, Ming-Chi Kuo.

CEO Display Supply Chain Consultants, Ross Young, v dubnu dále taktéž naznačil, že k vydání PSVR2 dojde až příští rok v důsledku něčeho, co označil za odklad na straně Sony. „Dodávky VR displejů zaznamenají v roce 2022 nárůst o více než 50 % na více než 15 milionů kusů, a to i přes odklad do roku 2023 u Applu a Sony. Velký přírůstek se očekává v roce 2023,“ uvedl tou dobou Young. Následně bylo specifikováno, že by se tak mělo stát v prvním čtvrtletí.

Sony minulý měsíc rovněž nastínilo některé další přidané funkce headsetu. Mezi ty nejvýraznější patřila funkce přepínání mezi virtuální a běžnou realitou a funkce skenování místnosti pro vytyčení bezpečných herních zón. Ze starších informací víme dále to, že PSVR2 disponuje již displejem s OLED obrazovkou a rozlišením 2000 × 2040 na oko. Podporovány jsou taktéž obnovovací frekvence 90/120 Hz, zorné pole až 110 stupňů, rozlišení 4K, HDR nebo monitorování pohybu očí.

Ovladače PlayStation VR2 Sense vycházejí z adaptivních spouštěčů a haptické odezvy ovladače DualSense. Společnost Sony taktéž uvedla, že pro chystané uvedení zařízení na trh připravuje více než 20 her. Mezi první přidané se zařadí např. VR kompatibilní verze her No Man’s Sky a Resident Evil Village nebo čistě VR tituly, jako je The Walking Dead: Saints and Sinners Chapter 2: Retribution a Horizon Call of the Mountain. 

Jde-li o finální cenu headsetu, ta zatím nebyla zveřejněna. Podle spekulací je však možné, že by mohla padnout na spekulované akci Sony v dalších týdnech.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama