PlayStation snižuje očekávané prodeje PlayStation 5, i přes to byl rok 2021 rekordní
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PlayStation snižuje očekávané prodeje PlayStation 5, i přes to byl rok 2021 rekordní

PlayStation snižuje očekávané prodeje PlayStation 5, i přes to byl rok 2021 rekordní

Radek Raudenský

Radek Raudenský

3. 2. 2022 09:18

Pokračující čipová krize se začíná projevovat i v příjmech výrobců herních konzolí. PlayStation s uzavřením třetího kvartálu sdílí své finanční výsledky, které vůči minulému roku lehce klesly – celkové příjmy za poslední tři měsíce roku 2021 činí 7,1 miliard dolarů, což je propad o 600 milionů dolarů vůči roku 2020.

Reklama

  • Sony sdílelo finanční výsledky za poslední kvartál roku 2021
  • I přes nižší příjmy vůči roku 2020 byl loňský rok rekordní
  • PlayStation musel v návaznosti na krizi snížit očekávané prodeje PS5

Sony jako hlavní důvod označuje již zmíněný nedostatek polovodičů, s čímž se pojí snížená produkce konzolí. Ty se stále dodávají do obchodů ve vlnách, které jsou ale prakticky ihned vyprodané. Za propadem stojí i menší počet vydaných exkluzivit, a tedy menší příjmy z jejich prodejů.

PlayStation v návaznosti na situaci snižuje očekávaný počet prodaných konzolí do konce fiskálního roku z 22,6 milionů na 19,3 milionů kusů. Celkově se ale herní divizi Sony v roce 2021 dařilo a s příjmy ve výši 25,96 miliard dolarů jde o rekordní období. Dle analytika Daniela Ahmada se PlayStation v budoucnu soustředí především na předplatné a transformaci aktivních uživatelů na platící. PlayStation Plus si v současné chvíli platí 48 milionů předplatitelů, což je 43 % ze všech aktivních hráčů na platformě.

Uživatel Shinobi602 pak sdílí, že PlayStation plánuje do roku 2026 vydat celkem deset “her jako služba”. Do budoucna má vydavatel kombinovat tříáčkové singleplayerové i multiplayerové hry, například s pomocí partnerství se studii Firewalk či Deviation. Toto tvrzení souhlasí se včerejší zprávou o touze vytěžit z akvizice Bungie především know-how o službách a dlouhodobém provozování live-service her.

Sony si od Bungie slibuje zejména know-how, plánuje vytvářet velké multiplatformní, live-service hry
i Zdroj: Hrej.cz

Sony si od Bungie slibuje zejména know-how, plánuje vytvářet velké multiplatformní, live-service hry

Včerejší oznámená akvizice studia Bungie jen dovršila už tak nabitý leden, který tradičně patřil mezi nejnudnější herní…

1. 2. 2022 19:05
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama