PlayStation odstraní funkci udělování odznaků Accolades. Nikdo je nepoužíval
i Zdroj: Sony / PlayStation 5 press kit
Novinka PlayStation odstraní funkci udělování odznaků Accolades. Nikdo je nepoužíval

PlayStation odstraní funkci udělování odznaků Accolades. Nikdo je nepoužíval

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

1. 8. 2022 14:48

Společnost Sony oznámila, že zruší funkci Accolades současných konzolí PlayStation 5. Motivace pro tento krok je jednoduchá - vymoženost hráče příliš nezajímala a používalo ji málo majitelů konzole.

Reklama

  • PlayStation na podzim odebere funkci accolades z nabídky PlayStation 5
  • Hráči ji nepoužívali

Dost možná ani vy netušíte, k čemu Accolades slouží, nebo že vůbec jsou součástí systému PlayStation 5. Jde o speciální ocenění nebo odznaky, které můžete udělovat ostatním hráčům. Funkce měla sloužit především jako prostředek reakce na ostatní hráče v multiplayeru, mohli jste třeba ocenit týmového a přátelského parťáka, nebo naopak obzvláště nebezpečného soupeře, se kterým se vám dobře hrálo.

Na oficiálním webu konzole ale výrobce potvrdil, že Accolades na podzim letošního roku z nabídky odstraní. „Funkce nakonec nebyla využívána tak moc, jak jsme očekávali, a měníme zaměření. Nicméně stále vyzýváme komunitu, aby se navzájem podporovala pozitivními zprávami,“ zaznělo konkrétně ze Sony.

Magazín Eurogamer (který na skutečnost jako první upozornil) poukazuje na to, že hráči i další nové funkce konzole, například in-game poradce nebo možnost naskočit do určité části hry rychle z menu, považují někteří hráči za zbytečné. Uvidíme tedy, zda nebudou i ony v budoucnu z možností odebrány.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama