PlayStation ve spolupráci s Backbone představuje oficiální licencovaný gamepad pro iPhony
i Zdroj: Backbone
Mobilní hraní Novinka PlayStation ve spolupráci s Backbone představuje oficiální licencovaný gamepad pro iPhony

PlayStation ve spolupráci s Backbone představuje oficiální licencovaný gamepad pro iPhony

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

29. 7. 2022 09:40 1

Společnost PlayStation představila Backbone One – PlayStation Edition, oficiální licencované gamepadové rozšíření pro mobilní telefony. Zatím bude dostupný jen pro iPhone a má sloužit k pohodlnému hraní přes PS Remote Play.

Reklama

  • PlayStation představuje oficiální gamepad pro iPhone
  • Backbone One – PlayStation Edition má sloužit především k pohodlnému hraní přes PS Remote Play

PlayStation tak navazuje na konkurenční Xbox, který už svůj Backbone One má. Design opět připomíná původní ovladač konzole, v tomto případě tedy moderní DualSense. Samozřejmě nenabízí žádné speciální funkce jako je haptivní odezva. Na druhou stranu ale umožňuje propojení s dalšími periferiemi, tisková zpráva zmiňuje například připojení headsetu Pulse 3D.

Gamepadové rozšíření mobilního telefonu má posloužit především při používání aplikace PS Remote Play. Výrobce ale avizuje, že je s ním pohodlnější hraní všech klasických mobilních titulů podporujících ovladače, jmenovitě Call of Duty: Mobile nebo Genshin Impact.

Ovladač je napájen přímo z telefonu, není jej tedy potřeba nabíjet, teoreticky ale může mírně snížit celkovou výdrž zařízení. Při spuštění prodeje bude dostupný ve Spojených státech, Kanadě, Mexiku, Austrálii, Novém Zélandu, Německu, Francii, Itálii, Španělsku, Švédsku, Nizozemí a ve Velké Británii. Objednat jej do České republiky, třeba z Německa, by tedy nemělo být příliš složité. Do budoucna navíc PlayStation slibuje rozšíření o další podporované státy.

Hráči si nicméně stěžují na to, že chybí podpora zařízení Android, i když ji standardní verze Backbone One má. Fanouškům PlayStationu se také nelíbí, že rozvržení analogových páček odpovídá tomu Xboxovému.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama