PlayStation exkluzivita Wild měla být po 7 letech zrušena
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PlayStation exkluzivita Wild měla být po 7 letech zrušena

PlayStation exkluzivita Wild měla být po 7 letech zrušena

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

21. 8. 2021 09:50 1

Novinař Jeff Grubb stojící za notnou dávkou herních úniků přináší nekrolog PlayStation exkluzivity Wild. Podle vyjádření v prémiové části serveru Giant Bomb byl ambiciózní projekt Michela Ancela po jeho odchodu nadobro uložen k ledu a nasazené zdroje redistribuovány mezi další projekty.

Reklama

  • Prehistorická survival adventura Wild byla údajně zrušena
  • O zániku stagnujícího projektu informoval novinář Jeff Grubb

„Mohu potvrdit, že Wild se už neobjeví. Jeho vývoj byl nadobro ukončen a hra je mrtvá,“ odstartoval své povídání Grubb. Ve svém dalším popisu posléze upřesnil, že odchod Ancela, ke kterému došlo loni v září, zapůsobil ve studiu jako poslední kapka v sedm let vířící spirále problémů. Když se proto Grubb následně tázal na příčinu zrušení titulu, jenž byl oznámen už na Gamescomu 2014, mělo mu být pouze oznámeno, že projekt vyšuměl do prázdna a potichu zanikl. 

Ačkoli by se tak mohlo zdát, že potenciální, byť oficiálně nepotvrzená ztráta prehistorického survivalu od Wild Sheep Studio tvoří hlavní problém, opak je možná pravdou. Ancel totiž před opuštěním herního odvětví nedohlížel pouze na Wild, ale i na podstatně známější, a stále připravované, Beyond Good & Evil 2 – další projekt, tentokrát z hájenství Ubisoftu, o kterém jsme již podezřele dlouho neslyšeli. Nakolik se ztráta otce série podepsala v tomto případě, je pochopitelně otázkou. Uvážíme-li ale to, že právě Ancel při svém loňském odchodu opakovaně ubezpečoval, že jeho absence neovlivní vývoj ani jedné z her nikterak zásadně, příliš nadějí držet nelze. Tím spíše, když se nástupce prvního Beyond Good & Evil i přes pokračující vývoj vyhýbá všem herním akcím a sdílení jakýchkoli informací.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama