PlayStation 5 umožní nahrávat voice chat
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PlayStation 5 umožní nahrávat voice chat

PlayStation 5 umožní nahrávat voice chat

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

18. 10. 2020 10:30 3
Reklama

Novinky o nadcházejícím systému Sony se rojí jako houby po dešti. Jedna z aktuálnějších se například integrované funkce PlayStationu 5, která hráčům umožní nahrávat a případně i odeslat záznam z uskutečněné hlasové komunikace.

Bližší podrobnosti k problematice zvukového nahrávání Sony zveřejnila poté, co mnozí na PS5 při se systémovým updatem 8.00 negativně reagovali na automatické upozornění, že hlasová komunikace uskutečněná v rámci voice chatu může být nahrávána.

V reakci na vlnu nastalé kritiky Sony následně poupravila dříve vydané oznámení, ve kterém nově sdělila, že pořízení i případné odeslání záznamů bude výhradně v rukou samotných hráčů. V této souvislosti taktéž dodala, že funkce odesílání dat bude primárně určena pro nahlašování nevhodné a závadné komunikace. Pakliže hráč této možnosti využije a záznam odešle, dojde následně k jeho podrobné analýze odbornou skupinou moderátorů. Samotná příležitost hlas nahrávat by pak podle oficiálních zdrojů měla být dostupná pouze majitelům PS5, přičemž stát by se tak mělo ode dne uvedení konzole na trh.

PlayStation 5 umožní nahrávat voice chat
i Zdroj: Hrej.cz

Výše zachycené a v textu rozebrané upozornění objevující se na PS4 je tedy pouze přípravou na skutenost, že majitelé PS5 budou moci do budoucna hovory s PS4 hráči nahrávat. Výrobce konzole se tak touto cestou striktně vyhraňuje proti kritickému názoru, že by přidaná funkcionalita měla jakkoli narušit soukromí uživatelů či posloužit ke skrytému pořizování a shromažďování záznamů o jejich soukromé komunikaci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama