Phil Spencer by si přál možnost banování napříč všemi platformami
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Phil Spencer by si přál možnost banování napříč všemi platformami

Phil Spencer by si přál možnost banování napříč všemi platformami

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

11. 1. 2022 16:36 1

Představte si svět, kde provinilec, kazící zábavu ostatním třeba na PlayStationu, po zabanování přijde o přístup ke hraní i na všech ostatních platformách. Podobnou možnost by si prý přál šéf značky Xbox Phil Spencer. V rozhovoru pro New York Times prohlásil, že by byl rád, kdyby v otázce trestání nevhodného chování výrobci konzolí vzájemně spolupracovali.

Reklama

  • Šéf Xboxu Phil Spencer v rozhovoru prozradil, že by se mu líbil systém banování na více platformách současně
  • Zároveň by podle něj mohly fungovat i sdílené seznamy zablokovaných uživatelů pro jednotlivce

„Pokud je něco, co by se mi opravdu líbilo aby bylo možné - a v průmyslu je to poměrně náročná představa - je to, že kdyby byl někdo zabanován na jedné z našich sítí, existovala by i možnost jak ho zabanovat na všech ostatních,“ vysvětlil svou představu. S tím jde ruku v ruce i související koncept systému, kde by mohl daný uživatel napříč všemi platformami zablokovat někoho jiného. Pokud by vás tak někdo systematicky obtěžoval třeba ve zprávách na Steamu, teoreticky byste ho dle Spencerových představ mohli umlčet od všech herních účtů, které vlastníte.

Zajímavostí je, že se hlavní tvář Xboxu dotkla i problematiky toxického chování a svobody vyjadřování na herních platformách. Spencer v tomto ohledu zaujímá poměrně rázný postoj a upozorňuje na to, že sítě Xboxu nejsou “platformou svobody slova”. V praxi to znamená, že Xbox je především platformou pro interaktivní zábavu a hry, nemá tedy sloužit jako kanál pro střety názorů nebo společenské diskuze. Pro takové účely dle Spencera existují jiné platformy.

V rozhovoru se Spencer vyjádřil i k problematice údajného sexuálního obtěžování ve společnosti Activision Blizzard. „V herním průmyslu už jsem tak dlouho, že možná cítím jistou zodpovědnost za to, co se v herním prostoru stane. A je mi smutno a jsem naštvaný když slyším o pracovních podmínkách, které v lidech vyvolávají takový strach a ničí jednotlivce i celé týmy. Jde o něco, co jako průmysl můžeme a musíme dále zlepšovat.“

Celý rozhovor s Philem Spencerem, který se dotýká řady dalších témat včetně metaverza, si můžete poslechnout zde.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama