PES už není PES. Fotbal od Konami bude definitivně free-to-play pod názvem eFootball
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PES už není PES. Fotbal od Konami bude definitivně free-to-play pod názvem eFootball

PES už není PES. Fotbal od Konami bude definitivně free-to-play pod názvem eFootball

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 7. 2021 10:47 1

Zatímco u konkurenční FIFA od EA se objevují zkazky o možném přechodu na free-to-play model, Konami už transformaci svého fotbalu dokončilo definitivně. Dnes potvrdilo, že se fotbalový simulátor eFootball úplně zbavuje názvu Pro Evolution Soccer a do budoucna bude dostupný zdarma. Místo klasických ročníků tak budeme dostávat pravidelné aktualizace jedné fotbalové platformy.

Reklama

  • Konami potvrzuje, že jejich fotbal bude do budoucna jen eFootball
  • Bude free-to-play, nabídne odlišnou formu vydávání
  • Do budoucna bude dostávat jen aktualizace, ne nové ročníky
  • Později nabídne totální meziplatformní hraní

Série se má obecně změnit k nepoznání. S přechodem na Unreal Engine se mění i celková filozofie hry včetně způsobu vydání. Na začátku podzimu by měl vyjít bezplatný režim lokálních zápasů s licencovanými týmy a meziplatformní multiplayer mezi konzolemi ze stejné rodiny (tedy Xbox One s Xbox Series a PlayStation 4 s PlayStation 5).. Konami v současnosti drží práva například na Barcelonu, Bayern Mnichov, Manchester United nebo Arsenal. 

V průběhu podzimu by pak měly přijít klasické online režimy lig a kartičkového budování týmů společně s plnohodnotným crossplayem, kde se na hřištích střetnou hráči na všech platformách včetně PC. V zimě nabídku doplní kompetitivní turnaje, do meziplatformního hraní se zapojí i mobilní platformy a ty dostanou podporu klasických ovladačů.

Z informací zatím není jasné, zda se ve hře vůbec objeví offline režimy kariéry. Také zůstává otázkou, co bude dostupné skutečně zdarma a co skryto za platební branou, případně zda free-to-play systém nespočívá v nákupech balíčků karet.

PES už není PES. Fotbal od Konami bude definitivně free-to-play pod názvem eFootball
i Zdroj: Hrej.cz

Jedinou konkrétní hratelnostní novinkou, kromě implementace Unreal enginu, je technologie Motion Matching. Ta má dle autorů proměňovat širokou paletu pohybů, které hráči provádějí na skutečných hřištích, do herních animací v reálném čase. Zřejmě ne náhodou zní popis velmi podobně konkurenčnímu HyperMotion.

Podrobnějších informací se dočkáme v srpnu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama