Start nového eFootball je katastrofický. Je nejhorší hrou na Steamu, hráči se posmívají obličejům hráčů a chybám
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Start nového eFootball je katastrofický. Je nejhorší hrou na Steamu, hráči se posmívají obličejům hráčů a chybám

Start nového eFootball je katastrofický. Je nejhorší hrou na Steamu, hráči se posmívají obličejům hráčů a chybám

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

30. 9. 2021 16:05 1

Dnes byl oficiálně spuštěn nový koncept virtuálního fotbalu eFootball. Série, která původně nesla název Pro Evolution Soccer, se vyvinula v jeden free-to-play titul, který by měl být postupně vylepšován a aktualizován. Na začátku cesty hra nabízí jen zlomek plánovaného obsahu, už teď ale ze strany fanoušků sklízí naprosto enormní vlnu negativních reakcí. Hráčům se nelíbí téměř nic a dělají si legraci ze znetvořených obličejů známých hráčů, chyb i příšerných animací.

Reklama

  • Dnes byl spuštěn free-to-play eFootball 2022
  • Hra je dle reakcí hráčů naprosto příšerná, kritizují hratelnost, nabídku obsahu i grafiku
  • Posmívají se třeba obličejům hráčů

Dle serveru Steam250 jde dokonce o nejhůře hodnocenou hru na Steamu, titul tak z tohoto nelichotivého trůnu sesadil notoricky známou katastrofu Flatout 3: Chaos & Destruction. Pozitivní není ani jedno procento všech ze zhruba 4200 recenzí. Nastalou situaci bychom sice mohli nazvat review bombingem. Hráči zatím ve hře nemohli strávit moc času a velká část z nich se určitě inspirovala názory ostatních, příspěvky na sociálních sítích ale svědčí o tom, že se eFootball 2022 opravdu moc nepovedl.

Za sdílení děkujeme uživateli Prudis z našeho Discordu
i Zdroj: Hrej.cz
Za sdílení děkujeme uživateli Prudis z našeho Discordu

Nejlépe hodnocená recenze na Steamu je na hru velmi tvrdá. “Tohle je snad vtip. Nejhorší fotbalová hra, kterou jsem kdy hrál. Je to prostě mobilní titul. Míč váží snad sto kilogramů, kontakt mezi hráči je chaotický, nic nedává smysl. Je to smutné.” Další recenze kritizují rozhodnutí vydat hru s minimem obsahu a postupně jej doplňovat, jiné pak ještě zvýrazňují, že titul působí jako obyčejná mobilní hra (ostatně na mobily vyjde a přinese i crossplay s “velkými” platformami).

Reakce kritizují i hratelnost. Umělá inteligence prý často hráče zastaví na místě a nijak nereaguje na probíhající hru. Rozhodčí pak občas ignorují kriminální zákroky ve vápně, zatímco jindy tvrdě trestají letmé doteky.

Asi nejzajímavější jsou záběry a snímky přímo ze hry. Ta nově běží na Unreal Enginu, autory ale zřejmě čeká spousta práce. Hráči se posmívají například chybám, mezi něž se řadí rozhodčí, kteří zapadávají do trávníku a následně “plavou” po hřišti. Fotbalisté se pak často zasekávají ve špatných animacích běhu a při sprintu připomínají například oblíbeného hrdinu Naruta. 

Nejúsměvnějším prvkem jsou nakonec modely obličejů. Hráči sdílí především snímky hvězd Lionela Messiho a Cristiana Ronalda, kteří své předlohy připomínají jen velmi vzdáleně. V předchozích dílech série přitom fotbalové hvězdy vypadaly velmi obstojně a obličeje mívaly často zpracované lépe, než v konkurenční sérii FIFA.

eFootball 2022 je dostupný zdarma, v současnosti ale nabízí jen devět týmů a absolutní minimum herních režimů. Studio Konami už dříve verzi v den vydání označilo za “de facto demo”. Postupně má do titulu proudit spousta dalšího obsahu zaměřeného na online hraní. 

My se do hraní teprve pustíme, abychom si udělali obrázek sami. Jaký názor zatím máte vy? Hru můžete stahovat ze Steamu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama