Oxenfree II zřejmě po sérii odkladů dorazí během léta. Nově uniklé datum poukazuje na červenec
i Zdroj: Night School
Novinka Oxenfree II zřejmě po sérii odkladů dorazí během léta. Nově uniklé datum poukazuje na červenec

Oxenfree II zřejmě po sérii odkladů dorazí během léta. Nově uniklé datum poukazuje na červenec

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

7. 4. 2023 10:05

Datum vydání připravovaného Oxenfree II: Lost Signals od studia Night School zřejmě připadá na toto léto. Hra byla původně oznámena v dubnu 2021, kdy měla také vyjít. Nicméně původní vydání bylo posléze přesunuto na rok 2022 a následně – jak již z vyplývá – na rok 2023. Fanoušci se pochopitelně proto obávali, zda se hry dočkají, nicméně zdá se, že možná zbytečně. Podle webu PlayStation Game Size, který zkoumá útrobní data z PlayStation Network, dorazí titul 12. července. Skutečnost, že by se tak mělo stát, potvrdil navíc i nový trailer, který unikl skrze PlayStation Store.

Reklama

  • Oxenfree II: Lost Signals vyjde podle zatím neoficiální informace 12. července
  • Se zprávou přišel uznávaný server PlayStation Game Size, který již dříve odhalil vydání řady jiných titulů

Gameplay trailer, který vydání zatím jen napůl oficiálně potvrdil, byl po svém odhalení pochopitelně smazán, nicméně jak je každému zřejmé, na internetu nic nemizí definitivně – a ani tentokrát tomu není jinak. 

Vzhledem k záběrům můžeme tedy podotknout, že se ve hře ukáže řada nových postav, která při průzkumu ostrova nachází portály, jež se zde rozhostily. Tyto portály souvisí s dějem první hry a propojují různé časové linie. Včetně ústřední linky, která nás vezme do minulosti, se proto dostanete např. i do jiných rovin existence, a sice skrze naladění rádia na frekvence, jež si probojovaly cestu i do podtitulu hry.

V praxi to pak znamená podle starších preview hlavně to, že časové trhliny ovlivní příběh a navigaci v hádankách. Oxenfree II je totiž znovu o trochu otevřenější než předchůdce, takže k řešení všeho přistupujete více flexibilně než dříve. Navíc se tak děje s novými postavami. Vývojáři už dříve prozradili, že se ve hře mimo jiných novinek objevuje totiž i nový hrdina Jacob a Riley, která se coby 17letá vrací jako námi ovládaná postava do městečka Camena.

Jejím cílem – stejně jako jeho – je pak přitom jediné, leč velice prosté přání: Aby Riley konečně našla svůj smysl života, a pokud se jí při tomto hledání poštěstí, možná i něco více. Night School totiž již dříve podotklo, že ani s druhým dílem nechce polevit na odkazu prvního dílu. A i nyní bychom se tak měli dočkat nadpřirozena a osobního vývoje postav, což si lze vyložit tak, že se dočkáme dialogových možností, větvení příběhu, osobního dramatu i tíživé atmosféry. 

Stejně jako u prvního Oxenfree, které již vyšlo před neuvěřitelnými sedmi lety, záleží tak zejména na vašich odpovědích a také volbách. Kupříkladu, když Vás Jacob po cestě požádá, zda by vzhledem k okolnostem nebylo přeci jen lepší, kdybyste raději sešli z nebezpečného útesu a šli delší oklikou, je pouze na vás, zda mu vyhovíte. Koneckonců Riley formujete vy, a pakliže chcete, aby se její vztah k jiné postavě nevytvářel ideálně, máte na to plné právo.

Je nicméně třeba pamatovat, že vše, co takto činíte a jak se k němu zachováte, bude nyní fungovat i napříč časem. Věci, ke kterým se rozhodnete při toulkách minulostí –a to včetně těch nejmenších –, by se tak mohly snadno propít i do současnosti, což si lze vyložit tak, že bude nutné vážit nejen viditelné následky, ale také efekty motýlích křídel.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama