Osadníci z Katanu se v nové virtuální verzi podívají i na PlayStation a Xbox. Dočkáme se příští rok
i Zdroj: Xbox Wire
Novinka Osadníci z Katanu se v nové virtuální verzi podívají i na PlayStation a Xbox. Dočkáme se příští rok

Osadníci z Katanu se v nové virtuální verzi podívají i na PlayStation a Xbox. Dočkáme se příští rok

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

8. 10. 2022 09:10

Klasická desková hra Catan, u nás známá také jako Osadníci z Katanu, dostane vedle ořezanější switchové verze z roku 2019 i velkou verzi pro zbylé konzole. S informací přišla vydavatelská společnost Asmodee a studio Dovetail Games, tradičně adaptující stolní a deskové hry do světa videoher.

Reklama

  • Francouzský vydavatel her Asmodee oznamuje Catan – Console Edition, videoherní adaptaci Osadníků z Katanu
  • Hra zamíří na současnou i minulou generaci konzolí v příštím roce

Jak ukazuje první trailer, Catan – Console Edition ožije v roce 2023 na PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series, a to se 4K/60 FPS na této generaci a haptickou odezvou pro PS5. Titul nabídne boje proti dynamické AI, kde se můžete při stratégování potrápit sami, i režim plnohodnotného multiplayeru (lokální i online verze), kde se více využije aplikace ve smartphonu pro sledování vaší herní ruky. Vývojáři taktéž avizují, že nám nabídnou odemykané předměty. Podle prohlášení pro Xbox Wire hra zahrne hned několik kosmetických odměn, které do hry přidávají možnosti dalšího přizpůsobení při plnění výzev. 

Producentka studia Dovetail, Natalie Dodd, v rámci sdělení dále prohlásila, že tým zůstává věrný původní hře. Na otázku, jak zpodobnili deskovku do moderního kabátku, odpověděla, že úzce spolupracovali se společností Nomad Games, aby poskytli hráčům autentický zážitek. Snažili se prý věnovat malým detailům, jako je třeba vlajkosláva, která zdobí nejdelší cestu na mapě, nebo malý komín, který zdobí město; každá část je prý do detailu navržena tak, aby oživila herní plochu, kterou znáte z deskové verze.

Pro srovnání se s adaptací, kterou dostaneme nyní, můžeme dodat, že Osadníci už dříve dostali různé adaptace. Namátkou se můžeme otřít o multiplayerovou hru Catan Online (2005), adaptaci pro Xbox 360 (2007) a PS3 (2008), Catan VR (2018) nebo Catan Universe (2017) pro PC a mobilní platformy.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama