Elden Ring dostane vlastní deskovou hru. Podílí se na ní tvůrci deskového Dark Souls a Horizonu
i Zdroj: Caio Santos
Elden Ring Novinka Elden Ring dostane vlastní deskovou hru. Podílí se na ní tvůrci deskového Dark Souls a Horizonu

Elden Ring dostane vlastní deskovou hru. Podílí se na ní tvůrci deskového Dark Souls a Horizonu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

18. 9. 2022 08:40

Elden Ring se i nadále těší zájmu tvůrců, a to nově nejen v podobě nedávného odlehčeného komiksu, ale i ve stolních hrách. V rámci pokračující spolupráce firmy Bandai Namco a Steamforged Games vzniká totiž i desková adaptace nejnovějšího počinu studia FromSoftware, s nímž jsme se setkali letos. Už v minulosti přitom tytéž tvůrci vytvořili deskové hry mnoha dalších značek. Mezi jejich nejproslulejší patří např. Dark Souls, Monster Hunter: World, Horizon Zero Dawn či Resident Evil.

Reklama

  • Vydavatelství Bandai Namco spolupracuje se Steamforged Games na deskové adaptaci Elden Ringu
  • O hře bychom se měli více dozvědět v dalších měsících

V tiskové zprávě, kterou Steamforged uvolnilo na svém webu, se můžeme dočíst, že desková hra Elden Ring bude prodávána skrze kampaň na Kickstarteru, kde je momentálně přes 9 tisíc podporovatelů. Jak můžete vidět níže, oznámení bylo taktéž doprovázeno i miniaturou Margita, což je jeden z prvních bossů, který vyvolává nemilé vzpomínky.

Elden Ring dostane vlastní deskovou hru. Podílí se na ní tvůrci deskového Dark Souls a Horizonu
i Zdroj: Steamforged

Pakliže vás zajímá, jak je to vlastně se zpracováním soubojů, které jsou jádrem celého zážitku, odpovědí je: bez použití kostek. Autoři tímto krokem chtějí dát najevo, že stejně jako v adaptované videohře musí hráči deskové verze neustále přehodnocovat a měnit svou strategii a přizpůsobovat své plány podle aktuální situace. Na druhou stranu, necítíte-li se na to, nemusíte hrát sami. Stejně jako v jeho digitálním zpodobnění můžete do světa The Lands Between vstoupit až ve čtyřech hráčích, a vydat se tak na památná místa po boku svých druhů.

Mat Hart, který je u hry kreativní ředitelem, na konec svého vyjádření přikládá též náznak, co můžeme od projektu čekat. Fanoušci by podle jeho slov měli narazit na temný, bohatě realizovaný svět, plný tajemství i nástrah, známými postavami i odměňujícím průzkumem. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama