Ředitel pořádající asociace ESA komentuje, proč byla zrušena E3
i Zdroj: patsun / Flickr
Novinka Ředitel pořádající asociace ESA komentuje, proč byla zrušena E3

Ředitel pořádající asociace ESA komentuje, proč byla zrušena E3

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

31. 3. 2023 14:21

Včera večer bylo oficiálně potvrzeno, že letos neproběhne chystaná obnovená herní konference E3. Pořádající agentura ESA, respektive její šéf Stanley Pierre-Louis nyní okomentoval, proč k rozhodnutí došlo. Promluvil pro specializovaný magazín GamesIndustry.biz.

Reklama

  • Ředitel ESA komentuje konec E3 pro letošní rok
  • Na začátku prý projekt vypadal nadějně, nakonec se ale vyskytlo příliš mnoho problémů

Podle Pierre-Louise situace zpočátku vypadala velice nadějně. ESA se pro letošní E3 spojila se zkušenou organizační společností ReedPop (PAX) a údajně nejdříve registrovala velký zájem vystavovatelů, podnikatelů, médií a především fanoušků. Postupně se ale objevovaly problémy, které nakonec události zlomily vaz.

Letošní ročník E3 byl oficiálně zrušen. Znamená to definitivní konec nejdůležitější herní události?
i Zdroj: Microsoft / ESA

Letošní ročník E3 byl oficiálně zrušen. Znamená to definitivní konec nejdůležitější herní události?

Agentura ESA v mailové zprávě oznámila, že definitivně ruší letošní ročník veletrhu E3. Navázala tak na přibývající…

30. 3. 2023 22:51
1

Primárním problémem je ekonomická situace a nastavení plánů ve velkých herních studiích. Ty dramaticky změnila covidová pandemie, která sice v řadě případů silně nakopla prodeje a příjmy, obecně ale velmi rozkolísala (nejen) herní ekonomiku. Průmyslem tak protéká méně peněz a firmy si musí důkladně rozmyslet, jestli chtějí investovat do nákladných pracovních cest, stánků a marketingu. Také je třeba mít na paměti, že firmy mají v dnešní době velmi pohodlné, efektní a levné metody, jak svůj obsah prezentovat přímo hráčům skrz streamy a interaktivní platformy. Potřeba velkých mediálních konferencí tak rychle klesla.

V otázce možné budoucnosti E3 je Pierre-Louis velmi opatrný. V odpovědi GamesIndustry sice celkem očekávaně řekl, že chce ESA nabízet otevřenou platformu pro propagaci a spojování různých částí průmyslu, ale nic konkrétního nepotvrdil a ani nepřislíbil, že by asociace měla plány na příští rok. Stále pravděpodobnější je tedy varianta úplného konce pořádání E3.

Zrušení akce úzce souvisí i s nezájmem velkých firem. Účast už dříve odřekli giganti Nintendo, PlayStation a Microsoft. Nedávno pak změnil názor i Ubisoft a stejný postup potvrdila Sega a další.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama