Pod záštitou Bohemia Interactive vyjde kříženec strategie a střílečky Silica
i Zdroj: Bohemia Interactive / Tisková zpráva
České hry Novinka Pod záštitou Bohemia Interactive vyjde kříženec strategie a střílečky Silica

Pod záštitou Bohemia Interactive vyjde kříženec strategie a střílečky Silica

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 4. 2023 15:43

Studio Bohemia Interactive oznámilo, že pod záštitou nově vzniklého labelu Bohemia Inkubátor vyjde nezávislý titul Silica. Bude tak první z řady nezávislých projektů, které se jedna z nejvýznamnějších českých herních firem rozhodla podpořit. První titul nabídne kombinaci RTS a FPS hratelnosti ve sci-fi prostředí.

Reklama

  • V rámci nového indie labelu Bohemia Inkubátor vyjde první hra, kombinace FPS a strategie Silica
  • Rozšířený Inkubátor má nově pomáhat i vývojářům třetích stran

Silica se odehrává na planetě Baltarus, kde musí hráč v roli velitele nebo řadového pěšáka bojovat o životně důležitý nerost Balterium. “Silica je prvním titulem zrozeným v Bohemia Inkubátoru – novém labelu Bohemia Interactive, jehož cílem je pomáhat nezávislým tvůrcům vyvíjet a představovat jejich vysněné hry globálnímu publiku,” upozorňuje oficiální tisková zpráva.

Na projektu pracuje Martin Melichárek, známý pod přezdívkou Dram. Ten dříve stál například za projektem Take On Mars. O Silica údajně vážněji uvažoval už od roku 2008, projekt ale dotáhl do hratelné podoby až nyní s podporou Bohemia. 

Hratelnost by měla zaujmout hybridním pojetím a přepínáním mezi pohledem z první osoby a strategického řízení. Zajímavostí je, že by vás Silica neměla nutit využívat obě složky, ale podle chuti můžete vítězit tak či onak. Kromě řadových jednotek můžete přímo ovládat i bojová vozidla. Samozřejmostí je pak možnost hraní na obou stranách konfliktu. Kromě lidstva si tak vyzkoušíte pohled hmyzích mimozemšťanů. Kromě základního taktického boje nabízí hra také tutorialový, čistě FPS režim Prospector a bláznivější free-for-all řežbu Arena.

Silica je premiérou nové podoby projektu Bohemia Inkubátor. Ten dříve sloužil pro vývoj interních projektů, nyní se ale otevírá i nezávislým vývojářům. 

Pod záštitou Bohemia Interactive vyjde kříženec strategie a střílečky Silica
i Zdroj: Bohemia Interactive

“V tomto ohledu se vlastně vracíme ke kořenům. Rozhodli jsme se transformovat náš stávající projekt s názvem Bohemia Inkubátor, který doposud sloužil pro interní projekty Bohemia Interactive. Zkoumali jsme v rámci něj zajímavé koncepty a nové technologie a vyvíjeli hry mimo naše hlavní série. V jeho nové podobě nyní otevíráme Bohemia Inkubátor i třetím stranám, tedy nezávislým vývojářům, kteří pracují na zajímavých herních projektech, ale chybí jim potřebné lidské, technologické a finanční zdroje,” vysvětluje okolnosti změn zakladatel a šéf Bohemky Marek Španěl. 

“Indie vývojářům a studiím, která chtějí spojit síly a do Bohemia Inkubátoru vstoupit, můžeme nabídnout více než 20 let zkušeností v oblasti vývoje her a špičkové know-how, stejně jako pomoc s QA, marketingem či publishingem. Pomůžeme dokončit a připravit jejich tituly pro uvedení na stále více kompetitivní trh. Podmínkou však je, že tyto projekty musí být minimálně ve fázi hratelného prototypu,” popsal podmínky pro vstup zájemců. Firma se tak zřejmě snaží získat na svou stranu zajímavé projekty, které mají zároveň ambice skutečně vzniknout a dobře fungovat.

Silica vstoupí do předběžného přístupu na Steamu. Konkrétní data zatím nemáme.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama