Nový eFootball během vydání nebude mít i řadu herních prvků, animací nebo pohybů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nový eFootball během vydání nebude mít i řadu herních prvků, animací nebo pohybů

Nový eFootball během vydání nebude mít i řadu herních prvků, animací nebo pohybů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

26. 8. 2021 14:43

Připravovaný reboot fotbalové série Pro Evolution Soccer, nově již definitivně pouze pod názvem eFootball, bude mít velmi komplikovaný launch. Už déle víme, že hra při spuštění (nově bude free to play)  nabídne jen část obsahu. Společnost Konami ale potvrdila, že ve hře bude chybět i řada herních prvků a dokonce i animací a pohybů.

Reklama

  • Letošní revoluční ročník eFootball nenabídne v den vydání řadu plánovaných prvků hry
  • Budou chybět animace, odezva DualSense i konkrétní speciální střelba
  • Na druhou stranu bude přítomen nový systém vyhodnocování faulů

Autoři přiznali, že podzimní spuštění hry berou spíše jako demoverzi, ve které bude dostupných jenom pár licencovaných týmů v lokálních zápasech společně s mezigeneračním matchmakingem. Později se objeví i sofistikovanější online režimy s ligami, budováním týmů a mikrotransakcemi.

Na začátku životního cyklu hry také neuvidíme nové systémy krytí míče, nové animace driblinku, náznaků a celý nový systém “ostrých kopů” (v originále sharp kicks). Ty představují nové možnosti jak se pořádně opřít do míče, novinku je potřeba nejdříve “nabít” a výsledkem by měly být efektní a tvrdé střely. Budeme si ale muset počkat až na první větší aktualizace titulu. To samé pak platí i pro využití technologií ovladače DualSense na PlayStation 5. I eFootball chce hráčům nabídnout haptické ovládání s lepším pocitem ze střelby nebo soubojů, těsně po vydání se ale hra bude na PlayStationu 5 ovládat stejně jako na všech ostatních platformách.

Co naopak studio stihne? Nový systém posuzování faulů a novou, přehlednější kameru. Také můžeme připomenout, že hra ukáže, jak dokáže virtuální kopanou rozpohybovat Unreal Engine (který mimochodem používá i nově oznámený, konkurenční simulátor UFL). První skutečné záběry z hraní si můžete prohlédnout na videu výše.

eFootball vyjde na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series na začátku letošního podzimu. Později vyjde i verze pro iOS a Android. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama