Nově zvolený český prezident Petr Pavel zaujal komunitu internetu. Twitter ho zpodobnil třeba jako Zaklínače
i Zdroj: Oficiální tisková zpráva / Markéta Navrátilová
Kuriozity Novinka Nově zvolený český prezident Petr Pavel zaujal komunitu internetu. Twitter ho zpodobnil třeba jako Zaklínače

Nově zvolený český prezident Petr Pavel zaujal komunitu internetu. Twitter ho zpodobnil třeba jako Zaklínače

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

31. 1. 2023 11:06

Zřejmě vám neušlo, že o víkendu proběhly v České republice prezidentské volby. Veřejnost nakonec za příštího prezidenta země vybrala generála ve výslužbě Petra Pavla. Ten svým zjevem okamžitě zaujal i v zahraničí, začínají se tak objevovat různé úsměvné fotomontáže, včetně těch inspirovaných hrami.

Reklama

  • Petr Pavel jako zvolený prezident České republiky zaujal internetové uživatele i v zahraničí
  • Vznikají fotomontáže včetně těch spojených s hrami

Zahraniční uživatelé sociálních sítích upozorňují na to, že prezident Pavel působí jako chad, což je slangové označení pro přátelsky vypadajícího nebo maskulinního člověka. Kromě fotografií spojených s pivem ale někteří využili i vizuální podobnosti a Pavlův obličej spojili s herními hrdiny. Twitterový účet Visegrád 24 tak třeba sdílel fotomontáž nového prezidenta v zaklínačské kombinéze Geralta.

Není jediný, podobný, jen trochu humornější snímek v reakci sdílel i uživatel Radovan Samotný. Mezi dalšími výtvory pak nechybí třeba ty evidentně generované pomocí umělé inteligence, nebo předělaná varianta karty Magic: The Gathering, která obsahuje i úsměvné vlastnoručně napsané popisky schopností. Objevilo se také upozornění, že je státník podobný Solid Snakeovi v jeho nejstarší verzi z Metal Gear Solid 4, taková montáž se ale zatím neobjevila.

Uživatelé především ze zahraničí často vypichují podobu s americkým hercem Tomem Cruisem. Někteří komentující ale zase podobné fotomontáže kritizují, protože podle nich Petra Pavla zesměšňují nebo naopak budují zbytečný osobnostní kult, kterému se sám Pavel snaží dle svých slov vyhnout.

Letošní prezidentské volby měly vůbec ke hrám blíže než kdy dříve. Neúspěšný kandidát Karel Janeček (kterému byla kvůli nedostatku platných podpisů kandidatura zamítnuta) oslovoval voliče skrz virtuální realitu a metaverse. Danuše Nerudová zase v rámci kampaně upozornila na blízký vztah s Jakubem Dvorským a studiu Amanita Design.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama