Nové mapy do Dooma i pro ty, co DLC nekoupí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nové mapy do Dooma i pro ty, co DLC nekoupí

Nové mapy do Dooma i pro ty, co DLC nekoupí

Jiří Bigas

Jiří Bigas

29. 7. 2016 15:29
Reklama

Bethesda oznámila, že první multiplayerové DLC pro Dooma vydá příští týden. Konkrétně se tak stane v pátek 5. srpna. Placené rozšíření by vás ale mělo zajímat i v případě, že o investici do něj neuvažujete. Budete si totiž jeho obsah moci užít i v případě, že ho nebudete vlastnit. Vydavatel se tak chce vyhnout tomu, aby se zbytečně štěpila komunita.

Tříštění hráčské základny má zabránit příjemné řešení od id Software, které se nazývá PartyPlay. Pokud jste součástí party a alespoň jeden z jejích členů bude vlastnit rozšíření nazvané Unto the Evil, hra zbývající hráče nevykopne ani v případě, že v rotaci přijde na řadu mapa z DLC. Podobné řešení mají podle magazínu VG247 využívat i jiné hry (Payday 2, Warhammer: End Times – Vermintide), které se tímto opatřením snaží zabránit tomu, aby s každým dalším placeným rozšířením, které typicky přidává do hry nové arény, došlo k tomu, že se komunita neustále drolí.

Hrát pak totiž spolu mohou jen ti, kteří mají k dispozici stejný obsah, a to může omezovat jak vlastníky základní verze tak uživatele dalších a dalších DLC, kteří nemusí mít dostatek stejně vybavených parťáků. Navíc si tak můžete nový obsah bezplatně osahat a neoddělí vás hra od přátel ani v případě, že někdo do DLC investovat chce a jiní ne.

Jak už bylo řečeno, rozšíření Unto the Evil vychází na PC, PS4 a Xboxu One už 5. srpna a stát bude 15 dolarů, tedy v přepočtu asi 360 korun. Obsahuje tři nové multiplayerové mapy - Offering, Cataclysm a Ritual. Součástí balíčku je i nový démon Harvester, nová zbraň v podobě pistole UAC EMG, nové vybavení zastupuje Kinetic Mine a nechybí pochopitelně ani další možnosti jak upravit svého mariňáka.

Kromě toho už dnes vychází nový bezplatný update, který nabídne hráčům dva nové multiplayerové módy - variaci na CTF nazvanou Exodus a zajímání území pod jménem Sector. Na nové zajímavé nástroje se mohou těšit i fanoušci a komunita okolo editoru SnapMap.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama