Nintendo Switch 2 na Gamescomu! Spekulace poukazují na brzké uvedení
i Zdroj: Midjourney (vygenerováno pomocí AI)
Hardware Novinka Nintendo Switch 2 na Gamescomu! Spekulace poukazují na brzké uvedení

Nintendo Switch 2 na Gamescomu! Spekulace poukazují na brzké uvedení

Jakub Fišer

Jakub Fišer

31. 8. 2023 09:30

Podle mnoha spekulací japonské Nintendo pracuje na nové generaci konzole Switch. Není sice jasné, jak se bude jmenovat, natož náznak specifikací a výbavy, přesto je blíže, než si možná myslíte. Nintendo totiž hovořilo o nové konzoli na uplynulém veletrhu Gamescom v Kolíně nad Rýnem.

Reklama

  • Nintendo mělo diskutovat s novináři a vývojáři novou generaci Switche
  • Může to znamenat, že termín představení, respektive uvedení do prodeje se blíží

Informaci přinesl tipér @JezCorden na síti X (dříve Twitter). „Slyšel jsem nějaké zvěsti, že Nintendo možná ukázalo/možná diskutovalo o novém Switchi za zavřenými dveřmi pro vybrané novináře/vývojáře na Gamescomu,“ uvedl v příspěvku.

Druhým dechem dodává, že nášup nových úniků, nebo rovnou oficiální představení může být „relativně za rohem“. Původní spekulace z první poloviny letošního roku poukazují na uvedení do prodeje v příštím roce. Nová konzole Nintendo tak dost možná bude skutečně představena veřejnosti ještě letos.

Nintendo Switch je historicky druhou nejprodávanější konzolí od Nintenda a třetí nejprodávanější konzolí vůbec. Od roku 2017, kdy je na trhu, se prodalo 129,5 milionu kusů. Lze očekávat, že Switch překoná i číslo dvě, tedy Nintendo DS z roku 2004. Prodeje od letošního jara však zpomalují.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama