Novinář prozrazuje, kdy vyjde nový Switch. Konzole už údajně doputovala k vybraným vývojářům
i Zdroj: Nintendo
Novinka Novinář prozrazuje, kdy vyjde nový Switch. Konzole už údajně doputovala k vybraným vývojářům

Novinář prozrazuje, kdy vyjde nový Switch. Konzole už údajně doputovala k vybraným vývojářům

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

1. 8. 2023 09:30

Je to již sedm let od chvíle, kdy byla na trh uvedena konzole Nintendo Switch, není se tedy čemu divit, že se stále hlasitěji mluví o jeho nástupci. Poslední zpráva prozrazuje další detaily.

Reklama

  • Nástupce Switche má dorazit ve druhé polovině příštího roku
  • Konzole se spoléhá na LCD obrazovku a je připravena na cartridge
  • Zpětná kompatibilita je zatím s otazníkem

Informace má na svědomí Andy Robinson. Šéfredaktor magazínu VGC s odkazem na své zdroje tvrdí, že je chystaný nástupce rovněž koncipován jako hybrid klasické konzole a handheldu. Stejně jako Switch bude využívat cartridge, na trh však údajně přijde s LCD obrazovkou namísto OLED displeje, v čemž se odráží snaha Nintenda udržet na uzdě výrobní náklady. 

Nintendo Switch zachránilo život malé dívce. Unesl ji sexuální predátor
i Zdroj: Unsplash

Nintendo Switch zachránilo život malé dívce. Unesl ji sexuální predátor

V bizarním policejním případu únosu 14leté dívky z Virginie na východním pobřeží USA hraje stěžejní roli přenosná konzole…

18. 7. 2023 09:30

Robinson dále zmiňuje, že bude konzole uvedena na trh někdy ve druhé polovině příštího roku. Nintendo podle všeho klade důraz na dostatečné zásoby, aby se vyhnulo situaci, které čelili konkurenční výrobci konzolí v roce 2020 a také v následujících letech. Za zmínku stojí informace, že partnerská studia již mají k dispozici devkity.

Další podrobnosti, jako je například podpora zpětné kompatibility v případě her pro Switch, zůstávají nejasné. Nintendo sice v minulosti uvedlo, že hodlá zajistit hladký přechod k novému zařízení, zároveň se ale zdráhalo potvrdit, že si na něm uživatelé zahrají i hry vydané pro Switch. 

Podle zprávy VGC někteří vývojáři třetích stran vyjádřili obavy, že by zpětná kompatibilita mohla negativně ovlivnit prodej softwaru na příští konzoli, což je další pádný argument, který Nintendo jistě vzalo v potaz.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama