Ukončení digitálních obchodů pro PS3, PS Vita a PSP vyústí ve ztrátu více než 2 tisíc her
i Zdroj: Sony / PlayStation
Novinka Ukončení digitálních obchodů pro PS3, PS Vita a PSP vyústí ve ztrátu více než 2 tisíc her

Ukončení digitálních obchodů pro PS3, PS Vita a PSP vyústí ve ztrátu více než 2 tisíc her

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

4. 4. 2021 11:40 7

Původně spekulovaná a dodatečně potvrzená zpráva o definitivním ukončení digitálního obchodu pro konzole PS3, PS Vita a PSP povede ke ztrátě značné části her. Důvodem je skutečnost, že řada z her pro zmíněné konzole byla po dobu své existence dostupná pouze v digitální podobě.

Reklama

S číslem přibližného počtu titulů, které nebudou po avizovaném uzavření obchodů k dostání, přišel na základě své analýzy magazín Video Games Chronicle. Podle informací založených na rozboru starších dat z oficiálních zdrojů, systému PlayStation trofejí a dalších se má toto číslo vyšplhat na bezmála 2200 her. Přehledový rozpis u jednotlivých platforem naleznete níže. Je však nutné zdůraznit, že se jedná pouze o hrubý odhad. 

  • cca 730 her pro PS3
  • cca 630 her PS Vita
  • malá část her čistě digitálních her pro PSP
  • 293 her z kolekce PlayStation Minis pro PSP
  • 336 her z kolekce PS2 Classic
  • cca 260 her z kolekce PS1 Classic

Mezi ztracenými tituly nalezneme například příběhové rozšíření Infamous: Festival of Blood nebo závodní hru MotorStorm RC. Za pozornost stojí i fakt, že zmizení části her z digitální distribuce PlayStationu vyústí v jejich konzolovou exkluzivitu pro Xbox. Jedná se například o hry Beyond Good & Evil HD, Rayman 3 HD, Far Cry 3: Blood Dragon nebo Lara Croft and the Guardian of Light. 

Částečnou cestou vykoupení u části digitálních produkce pro PS3 se může ukázat streamovací služba PS Now. Zde hovoříme o 134 hrách. Není však známo, zda i ony z nabídky po níže uvedeném termínu nezmizí.

Data uzavření digitálních obchodů pro PS3 a PSP připadají na 2. července. U PS Vita bylo datum uzavření stanoveno na 27. srpna.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama