Nintendo naslouchá negativním reakcím okolo N64 a Mega Drive her pro Switch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo naslouchá negativním reakcím okolo N64 a Mega Drive her pro Switch

Nintendo naslouchá negativním reakcím okolo N64 a Mega Drive her pro Switch

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

14. 11. 2021 11:00

Prezident americké divize Nintenda, Doug Bowser, v rozhovoru pro magazín The Verge potvrdil, že si je japonská společnost dobře vědoma kritického přijetí N64 her pro Switch. Dle jeho slov je vedení zainteresováno ve změně strategie s cílem nabídnout zákazníkům dostatek obsahu za nízkou částku.

Reklama

  • Prezident americké pobočky Nintenda adresoval problém s přijetím N64 a Mega Drive her na Switchi
  • Společnost podle něj rozšíří spektrum nabízených služeb i her

Bowser podotkl, že se firma ustavičně věnuje úpravám svých online služeb, kam spadá i řečená emulace titulů z Nintenda 64 a Mega Drive. Ve své odpovědi též zmínil, že s postupem času dojde na i na podstatné rozšíření nabídky služeb, stejně jako přidání dalších her k aktuální nabídce. Obdobně se k řešení situace vyjádřil na firemním setkání i prezident Nintenda, Šuntaro Furukawa.

Podle dataminerů, má emulace navrch devíti aktuálních obdržet až k 30 hrám pro N64. V případě konzole Mega Drive se autor zmíněného nálezu odkazuje na číslo dokonce ještě vyšší. Oficiální potvrzení od Nintenda nicméně nemáme.

Expansion Pack, skrze nějž je emulace na Switchi k dispozici, byla oznámena na zářijovém Directu. V rámci svého představení zde Nintendo nabídl dvojí podobu předplatného, rozděleného do individuálního nebo rodinného členství. Nedlouho po příchodu prvních reakcí byla ovšem i cenová politika výrazně kritizována. Stížnosti padaly na neodpovídající kvalitu emulace, nutnost separátního placení online funkcí Switche a početné potížemi s ukládáním, zvukem i grafikou. 

Celkové přijetí shrnuje nejlépe nakonec asi fakt, že se úvodní trailer na zmíněnou službu stal nejhůře přijatým videem Nintenda s ohledem na počet palců dolů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama