NFT MetaWorms nakonec nevzniknou, Team17 je po negativní odezvě ruší
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka NFT MetaWorms nakonec nevzniknou, Team17 je po negativní odezvě ruší

NFT MetaWorms nakonec nevzniknou, Team17 je po negativní odezvě ruší

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

2. 2. 2022 09:11

Vydavatelství Team17 na vlastní kůži vyzkoušelo, jaká v současnosti mezi hráči i herními vývojáři panuje atmosféra v momentě, kdy padne zmínka o NFT. Původní tvůrci legendárních Worms totiž před pár dny oznámili, že připravují NFT systém MetaWorms, načež byly jejich plány tvrdě kritizovány hráčskou komunitou i partnerskými studii. V noci na dnešek studio médiím oznámilo, že projekt ruší.

Reklama

  • Kvůli kritice Team17 ruší svůj NFT projekt

Metačervi byli kontroverzní z mnoha důvodů. Studio se chlubilo tím, že je tento projekt maximálně ekologický a neměl by zbytečně zatěžovat planetu, což je bod za který bývají NFT kritizovány nejčastěji. Bývalí partneři ze studia Aggro Crab ale tvrdili, že je to naprostý nesmysl, a že do budoucna vylučují spolupráci s Team17. Podobný názor později vyjádřilo studio Playtonic (Yooka-Laylee), které se od jakéhokoliv byznysu spojeného s NFT distancovalo.

To zároveň upozornilo na fakt, že o plánech Team17 vůbec nevěděla řada zaměstnanců, kteří také z MetaWorms nebyli příliš unešeni.

„Team17 dnes oznamuje konec NFT projektu MetaWorms. Poslechli jsme názory našich kolegů, partnerů ve vývoji a našich komunit, a obav které všichni vyjádřili, a tím pádem se rozhodli opustit prostor NFT,“ sdělilo vydavatelství stručně v tiskové zprávě.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama