Team17 chystá MetaWorms, speciální NFT inspirované sérií Worms
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Team17 chystá MetaWorms, speciální NFT inspirované sérií Worms

Team17 chystá MetaWorms, speciální NFT inspirované sérií Worms

Radek Raudenský

Radek Raudenský

31. 1. 2022 17:00

Podoba NFT je v současné době poměrně nepřekvapivá – většinou se jedná o obrázky, ke kterým kupující získá díky blockchainové technologii punc vlastnictví. Zatímco Ubisoft zkouší implementovat NFT přímo do her, jiná studia sázejí spíše na své jméno a profláklé obrázky, jako nyní Team17.

Reklama

  • Vydavatel Team17 chystá limitované NFT MetaWorms
  • Tokeny vydá ve spolupráci s Reality Gaming Group, jenž udržuje vlastní blockchain
  • Část výdělků poputuje ke Coin 4 Planet

Studio vyrazí do boje se svou nejznámější značkou Worms. Pomocí NFT nabídne unikátní, počítačem generované obrázky MetaWorms, které vloží do blockchainu s pomocí Reality Gaming Group. Ta provozuje vlastní blockchain postavený na Ethereu, díky čemuž by se měla snížit potřebná energie pro potvrzování transakcí.

Team17 slibuje, že část výdělků daruje spolku Coin 4 Planet, které se soustředí na podporu udržitelnosti. Team17 si konkrétně vybralo výzkum červů zpracovávajících vyhozené jídlo – jak trefné.

„Worms jsou stále ikonickou značkou s desítkami milionů fanoušků po celém světě. Jsme tak rádi, že můžeme oznámit partnerství s Reality Gaming Group, na což bude navazovat vydání velice limitovaných NFT,“ tvrdí vydavatel.

Jakkoliv překvapující může oznámení být, věřte, že stejný pocit měli i samotní vývojáři z Team17. Dle informací magazínu Eurogamer o NFT nevědělo několik vývojářských týmů, jiné seznámené subjekty s rozhodnutím nesouhlasily - vedení se ale rozhodlo projekt spustit i tak. Z celé situace se tak poměrně rychle stalo velké drama, Team17 ale ve vyjádření pro Eurogamer tvrdí, že licenci pro Worms předává svým partnerům a jako vydavatel neplánuje přidávat NFT do svých her.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama