Nekupujte si moji hru, prosí indie vývojář. Stav konzolové verze jeho hry zažehl boj s vydavatelem
i Zdroj: Digerati
Novinka Nekupujte si moji hru, prosí indie vývojář. Stav konzolové verze jeho hry zažehl boj s vydavatelem

Nekupujte si moji hru, prosí indie vývojář. Stav konzolové verze jeho hry zažehl boj s vydavatelem

Radek Raudenský

Radek Raudenský

12. 12. 2022 10:04

Nestává se moc často, abychom přímo od vývojářů slyšeli prosby o nekupování jejich hry. Jedna z takových situací nastala minulý rok, kdy studio Frogwares bojovalo se svým vydavatelem ohledně práv na hru, a podobná situace nyní vznikla také u indie hry The Outbound Ghost.

Reklama

  • Conrad Grindheim bojuje se svým vydavatelem a prosí hráče, aby si nekupovali jeho hru
  • Vydavatel Digerati zase tvrdí, že se na zlepšení stavu hry pracuje a na vydávání má plná licenční práva

Conrad Grindheim, hlavní vývojář hry, se totiž na YouTube vyjádřil k celé situaci okolo svého projektu. Dle jeho slov byly poslední týdny skutečně náročné, a to především kvůli tomu, že se jeho partnerství s vydavatelem „rozpustilo“. Hlavním problémem byl stav hry na konzolích, který se Grindheimovi nelíbil, a vydavatel Digerati prý nevěnoval hře dostatečnou pozornost.

Na vyjádření Grindheima přišlo video i přímo od zakladatelky vydavatele Digerati Sarah Alfieri, dle které dali Grindheimovi peníze na vývoj jeho projektu, za což jim byla poskytnuta plná vydavatelská práva. Samotný tvůrce ale pak měl zastavit prodej hry na Steamu a snažil se zastavit také prodej konzolové verze. Digerati se nadále soustředí na podporu The Outbound Ghost a doufá, že se tak do budoucna podaří i společně s Grindheimem po jejich boku. 

Bohužel žádné další vyjádření nepřišlo, respektive Grindheim pouze tvrdí, že hledá vhodné právní kroky k vyřešení této situace a ochraně hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama