Některé bossfighty ve Final Fantasy 16 údajně přehřívají konzole PlayStation 5
i Zdroj: Square Enix
Final Fantasy XVI Novinka Některé bossfighty ve Final Fantasy 16 údajně přehřívají konzole PlayStation 5

Některé bossfighty ve Final Fantasy 16 údajně přehřívají konzole PlayStation 5

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

26. 6. 2023 11:23

Hráči na sociálních sítích začali bezprostředně po vydání akčního RPG Final Fantasy 16 upozorňovat na technické problémy spojené s některými bossfighty. Nejintenzivnější herní momenty totiž údajně často narážejí na limity hardwaru konzole PlayStation 5 a jde tak zřejmě o první hru, u které můžeme registrovat častější přehřívání a vypínání přístroje.

Reklama

  • Final Fantasy 16 dává konzolím PlayStation 5 zabrat
  • Objevuje se řada případů přehřátí při bossfightech

Na problémy s nestíhajícím chlazením upozorňuje řada hráčů na sociálních sítích, vlastní zkušenost ale máme i v redakci. Náš recenzent Martin Synek totiž také hlásí, že se mu vůbec poprvé při hraní přehřál PlayStation 5, a to u některých z pozdějších velkých bossfightů. Ty jsou sice patřičně epické, zřejmě to však vybírá nemilou daň na pohodlí při hraní.

Hráči často avizují, že se o svou konzoli pečlivě starají a čistí jí od prachu. Nejde tedy o obyčejnou chybu údržby a zacpané ventilátory. V některých případech vyskočí upozornění na zvyšující se teplotu, objevují se ale i případy, kdy se konzole údajně bez varování vypla. O přehřátí konzolí jsme slýchali už v minulosti, při hraní nového Final Fantasy je ale podle všeho riziko o něco vyšší, obzvlášť během aktuálních letních a velmi teplých dnů. Doufejme že problémy brzy vyřeší aktualizace.

Tak jako tak to ale nejspíš nic nemění na pozitivním přijetí hry. Ta se na Metacritic stále těší vysokému průměrnému hodnocení 88 bodů a také reakce fanoušků jsou velmi převážně pozitivní.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama