Největší herní turnaje v roce 2023 - až 500 milionů dolarů prize pool
i Zdroj: Flickr
Novinka Největší herní turnaje v roce 2023 - až 500 milionů dolarů prize pool

Největší herní turnaje v roce 2023 - až 500 milionů dolarů prize pool

Externí

Externí

26. 3. 2023 08:00

Největší herní turnaje roku. Do turnajů se pumpuje čím dál více peněz. Letos se celková částka bude pohybovat kolem hranice $500 milion.

Reklama

Největší herní turnaje v roce 2023

Kdybychom řekli, že tento rok bude pro esportový svět přelomový, bude to fanouškům tohoto odvětví znít jako klišé. Esporty prosperují, což znamená, že se rozrůstá hráčská základna, fanouškovská obliba a také zájem sponzorů. Do turnajů se pumpuje čím dál více peněz. Letos se celková částka bude pohybovat zřejmě pod hranicí 500 milionů dolarů. Na rok 2024 ale prognózy mluví již o 578 milionech dolarech. Přinášíme vám přehled nejvýznamnějších události letošního roku dle webu Sazkovekancelare.cz. Protože portál věnující se sázkovým kancelářím je určen převážně pro české nadšence, do výběru největších turnajů jsou kromě zahraničních TOP eventů zahrnuty i některé zajímavé české počiny.

The International - Sázkové kanceláře budou favorizovat organizaci Tundra Esports

The International, hvězdný a štědře dotovaný turnaj v Dota 2, se skládá z několika dílčích turnajů. Ty mají název Dota Pro Circuilt a probíhají v zimě, na jaře a v létě, a to v rámci jednotlivých divizí. V půlce března začíná jarní část. Sázkové kanceláře, jako je například Tipsport, Fortuna a Chance, mají vypsány kurzy na jednotlivé divize. V té evropské se například utkají Team Liquid, Tundra Esports či OG - zkrátka velikáni této hry.

Týmy v těchto turnajích sbírají body na hlavní akci roku v říjnu, The International finals, kde bude hrát 12 nejlepších týmů. Hraje se zde o opravdu velké peníze. Sázkové kanceláře budou jistě favorizovat organizaci Tundra Esports, která loni zvítězila a odnesla si odměnu přes 8,5 milionů dolarů.

Největší herní turnaje v roce 2023 - až 500 milionů dolarů prize pool
i Zdroj: Liquipedia

League of Legends Worlds Championships 2023. Akci letos hostí Korea

Tou nejvyšší metou pro hráče League of Legends je World Championships 2023. Sázkové kanceláře zde ještě kurzy vypsané nemají, protože datum konání není známé. Jediné, co se ví, je to, že se 13. vydání turnaje bude konat v Jižní Koreji. Kvalifikace na turnaj už ale začala, konkrétně v lednu. Akce má tři fáze - play-ins, swiss a vyřazovací část. Poslední fáze se bude týkat už jen 8 nejlepších týmů v League of Legends. Čtvrtfinále a semifinále budou ostře sledovaná, ani nemluvě o finále, kde bude určen světový šampion. Loni se hrálo v Mexiku a finále bylo ryze korejsou záležitostí - v napínavé bitvě porazil tým DRX svého rivala T1. Své konto obohatili členové DRX o 500 000 dolarů.

Největší herní turnaje v roce 2023 - až 500 milionů dolarů prize pool
i Zdroj: Complex

CS:GO Blast Premier: 2023 - hlavní sázkařská událost 

České sázkové kanceláře, jako jsou Tipsport, Fortuna, Betano či Synottip, tradičně věnují hodně pozornosti turnajům v CS:GO. Pro české fanoušky esportu jde o jednu z nejoblíbenějších her. Jednak je opravdu atraktivní ke sledování, jednak právě v této hře dosahují čeští hráči největších úspěchů. Celkové výdělky českých playerů na mezinárodních turnajích překročily částku milion dolarů. Mezi výrazná jména patří ZEDKO (Jindřich Chyba), neofrag (Adam Zouhar) a především oskar (Tomáš Šťastný), nejlépe vydělávající český esportovec současnosti (přes 367 000 dolarů). 

Snad ještě kvalitnější ale je slovenská scéna. Trojice GuardiaN (Ladislav Kovács), frozen (David Čerňanský) a STYKO (Martin Styk) dohromady vydělala 1,5 milionů dolarů.

Češi a Slováci by tudíž měli výrazně promluvit do letošní CS:GO Blast Premier: 2023. Informace o této akci jsou zatím kusé, pokud ale bude formát stejný jako loni, budou se týmy celého světa snažit během jarní a podzimní sezóny probojovat mezi celkově 8 nejlepších, které si to v prosinci rozdají na World Final.

Největší herní turnaje v roce 2023 - až 500 milionů dolarů prize pool
i Zdroj: Wikimedia Commons

Tipsport MČR CS:GO 2023. Monstrakce na brněnském výstavišti

Od CS:GO Blast Premier: 2023 se oslím můstkem přesuneme do Česka. Nadále totiž bude řeč o hře Counter-Strike: Global Offensive, tentokrát ale zmíníme největší akci v českých luzích a hájích. Tento turnaj ve svém názvu ukrývá jméno sázkové kanceláře Tipsport. Sázkové kanceláře jsou důležitým katalyzátorem esportových akcí v Česku. Zatímco ve světě EA striktně zakazuje účast sázkových kanceláří na sponzorství turnajů, v Česku jsou to právě společnosti jako Tipsport nebo Sazka, které dodávají esportovým turnajům lesk a promo, jaké si zaslouží. O Tipsport MČR CS:GO 2022 to platí. Akce zaznamenala milion shlédnutí online, 3000 lidí si našlo cestu přímo na brněnské výstaviště, kde se akce konala. Návštěvníci vášnivě podporovali elitu Česka v Counter Strike, kde se nejvíce činily týmy Dynamo Eclot a eSuba, které obsadily 3. a 2. místo, a hlavně vítězní SINNERS. Tuto organizaci sponzoruje Sazka. Sinners vyhráli 1 000 000 Kč a budou určitě hlavním favoritem i na hlavním turnaji MČR CS:GO 2023. Bude se konat znovu v Brně, 24. a 25. listopadu 2023. 

Největší herní turnaje v roce 2023 - až 500 milionů dolarů prize pool
i Zdroj: Tipsport

Sazka eLEAGUE 2023. Sázková kancelář Sazka oznámila novinky

Sazka eLEAGUE zaštiťuje hned několik prestižních turnajů v hrách CS:GO, Dota 2, PUBG, League of Legends a FIFA. Harmonogram pro rok 2023 ještě není zveřejněn, ale dá se čekat, že zase budou největší pozornost vzbuzovat vánoční turnaj v DOTA2 a dílčí turnaje SAZKA eCUP 2023 v CS:GO. Ovšem pozor, sázková kancelář Sazka oznámila, že v roce 2023 chystá pro formáty soutěží Sazka eLEAGUE mnoho novinek. Slíbeno je zásadní překvapení, které pomůže tuzemskému esportu nejen na profesionálním poli, ale také na amatérském - komunitním. 

Největší herní turnaje v roce 2023 - až 500 milionů dolarů prize pool
i Zdroj: Sazka Esport
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama