Na pilotní díl Dungeons & Dragons dohlédne Rawson Thurber, scénárista a režisér Red Notice
i Zdroj: Hrej.cz
Dungeons & Dragons: Dark Alliance Novinka Na pilotní díl Dungeons & Dragons dohlédne Rawson Thurber, scénárista a režisér Red Notice

Na pilotní díl Dungeons & Dragons dohlédne Rawson Thurber, scénárista a režisér Red Notice

Radek Raudenský

Radek Raudenský

4. 2. 2022 09:45

Studio Wizards of the Coast se již několik let snaží digitalizovat své známé série a dostat je k širšímu publiku. Kromě her tak chce učinit i skrze filmový průmysl. Zatímco filmová adaptace D&D se na plátno chystá už příští rok, seriál teprve skládá produkční tým.

Reklama

  • Produkční společnost eOne potvrzuje produkci pilotního dílu Dungeons & Dragons pod vedením Rawsona Thurbera
  • Scénárista a režisér natočil například film Red Notice

Prvním potvrzeným členem se stal scénárista a tvůrčí osobnost Rawson Marshall Thurber, pod jehož vedením vznikl například Skyscraper či jeden z nejpopulárnějších filmů Netflixu Red Notice. Thurber bude dohlížet na tvorbu pilotního dílu. Dle webu GameReactor bude budoucnost série záviset právě na něm. 

Produkční firma eOne, která se postará o celou produkci, byla v roce 2019 odkoupena společností Hasbro, pod kterou spadají i Wizards of the Coast. Jedním z dlouhodobých cílů je vybudování filmového universa okolo Dungeons & Dragons, přičemž seriál pod Thurberem má být prvním stavebním kamenem. 

Nešlo by o první filmové zpracování světa Dungeons & Dragons. V roce 2000 měl premiéru první díl D&D, přičemž byla naplánována celá trilogie. Ta sice vznikla, avšak všechny filmy byly hodnoceny velmi špatně.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama