Na internetu se objevily záběry ze zrušeného Scarface 2. Představují otevřené Las Vegas ve stylu GTA
i Zdroj: Radical Entertainment
Scarface: The World is Yours Novinka Na internetu se objevily záběry ze zrušeného Scarface 2. Představují otevřené Las Vegas ve stylu GTA

Na internetu se objevily záběry ze zrušeného Scarface 2. Představují otevřené Las Vegas ve stylu GTA

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

26. 6. 2022 11:40

Z mnoha her vydaných na přelomu tisíciletí nabídlo GTA 3 revoluční hratelnost, jež určila trend nejen tehdy, ale i do budoucna. Úspěch Rockstaru byl i s dalšími díly takový, že vedl i k vývoji jiných open-world titulů s kriminální tématikou. Scarface: The World is Yours byl jednou z nich, přičemž radno dodat, že poměrně slibnou. Hra studia Radical Entertainment se snažila zopakovat úspěch GTA a vytvořit městkou akci hodnou ikonického pána zločinu. Hra změnila některé aspekty zdrojového materiálu, včetně přidání odlišného konce od filmu Scarface, čímž umožnila nový pohled na látku i její prožití. Svého pokračování se však nikdy nedočkala. Nyní máme ovšem možnost jej alespoň zčásti vidět.

Reklama

  • Na YouTube byla uvolněna ukázka ze zrušené hry Scarface: Empire
  • Druhý díl série nás měl vzít do Vegas za výstavbou drogového impéria
  • Hra studia Radical Entertainment byla ovšem po dvou letech vývoje zrušena na rozhodnutí Activisionu

Jak uvádí web The Gamer, na YouTube kanálu Mafia Game Videos se objevila ukázka z raného buildu hry Scarface: Empire, jež měla být zrušena v roce 2009. Trailer hovoří o nevydaném pokračování na pozadí hned několika prvků, včetně zápletky i konceptu. Bývalý vývojář Narlak pro video navíc měl prozradit, že druhá hra měla svou městkou akci přenést do Vegas, čímž by potenciálně splnila přání některých hráčů Mafie. „Myšlenka byla zhruba taková, že byl Tony vytlačen z Miami při protidrogovém zátahu a rozhodl se, že Vegas je dobré místo k přesunu jeho impéria“.

Hra měla umožnit budování vlastního kasina s prodejem drog, přičemž cílem byla efektivní likvidace konkurence i zisk kapitálu. Podle představeného konceptu by pokračování Scarface bylo tak velmi podobné Mafia 3. Hráči by posilovali své impérium a zároveň by vytlačovali konkurenty, ovládli jejich území a vybudovali vlastní důvěryhodnou posádku. Vzhledem k tomu, že kolem zástavby Vegas sídlí i rozsáhlá poušť, plánovali vývojáři využít i tuto oblast, a to konkrétně ke hromadění zásob a likvidaci těl. Ovšem, jak už aktuálně víme, nikdy k tomu nedošlo. K zániku slibného titulu mělo proti vůli vývojářů dojít po akvizici studia Activisionem, jenž se patrně chtěl soustředit na jiné projekty.

Pokud máte čas, můžete taktéž v rámci videa rozpoznat přítomnost hned několika mechanismů. To zahrnuje např. přechod mezi dnem a nocí, funkci „turf war“ nebo krátký pohled na Tonyho, jak jezdí autorem po otevřeném Vegas. V rámci boje se rovněž skloňuje funkce tzv. „oživení“, jež by hráčům umožnila déle bojovat při tvrdší akci. Jejím principem by bylo to, že by zraněnému Tonymu umožnila přivolat nával adrenalinu, čímž by nakrátko zvýšila jeho naděje na úspěch a možné přežití.

Nad rámec videa můžete na Twitteru taktéž dohledat taktéž statické snímky z raného buildu. Vidět je zde například hlavní hrdina, vozidla nebo střelba. Dozvídáme se ovšem více i o použité technologii. Engine, který měl hru pohánět, používal totiž stejné jádro jako jiné projekty studia. Jmenovitě se hovoří o hrách s Hulkem nebo sérii Prototype. „Pro zvědavce: Herní engine hry Scarface: Empire byl silně upravená verze toho, co bylo použito na Prototype a na Hulkových hrách, které mu předcházely." 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama