Muž, žena, ani jedno, či obojí. The Sims 4 přidají volbu sexuální orientace
i Zdroj: EA / Maxis
The Sims 4 Novinka Muž, žena, ani jedno, či obojí. The Sims 4 přidají volbu sexuální orientace

Muž, žena, ani jedno, či obojí. The Sims 4 přidají volbu sexuální orientace

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

17. 7. 2022 08:35 1

Nadcházející expanze The Sims 4: High School Years přenese hráče do časů středního vzdělání už 28. července. Jejím námětem bude životní etapa dospívání, která je spojena s dalšími změnami, které chtějí vývojáři reflektovat. Prostřednictvím bezplatného updatu se proto všichni hráči dostanou také k dříve oznámenému systému ochlupení a nově i sexuální preference.

Reklama

  • Bezplatná aktualizace The Sims 4 přidá vedle rostoucího ochlupení i výběr sexuální orientace.
  • Vývojáři tím navazují na starší update s genderově neutrálními zájmeny

Funkce ochlupení, která byla oznámena spolu s rozšířením, není jen jednorázovou proměnou editoru postav, ale dynamickou funkcí závislou na čase. Vývojáři nabízí možnost přepínat mezi různými předvolbami postupného růstu vlasů. Holení se tak přirozeně stane novou součástí hry, umožňující odlišení postav skrze četné volby, které budou bohatší pro majitele High School Years.

Vzhledem k nedávnosti následující situace si možná vzpomenete na polarizující přidání genderově neutrálních zájmen z konce června. Systém měl napomoci tomu, aby se hráči  – pokud o to mají zájem – mohli s postavami sžít i na úrovni osobní identifikace, což zahrnuje i oslovení. Tento nápad, jenž vznikl na podkladě hráčské petice, bude dále rozvíjen volitelnou sexuální orientací, rozlišující mezi heterosexualitou, homosexualitou, bisexualitou a asexualitou.

The Sims 4 v angličtině konečně nabízí vytváření vlastních genderově neutrálních zájmen a oslovení
i Zdroj: Maxis

The Sims 4 v angličtině konečně nabízí vytváření vlastních genderově neutrálních zájmen a oslovení

Studio Maxis oznámilo, že vytváření simíků v The Sims 4 konečně nabídne možnost plného přizpůsobení pronouns, tedy zájmen a…

25. 5. 2022 19:37
15

Mezi nabízenými možnostmi si – jak můžete vidět níže–  budete moci vybrat (a následně klidně měnit), zda Simíka přitahují muži, ženy, ani jedno, či oboje, přičemž tato volba vymezí, jak bude reagovat na chování dalších postav. Můžete si také zvolit, zda postava zůstane  sexuálně nevyhraněná, a takříkajíc poznává sama sebe, či jak to hra nazývá „romanticky zkoumá“. Totéž platí ostatně i pro pikantnější sexuální scény, která v podání série pochopitelně zase moc pikantní nejsou. Na výběr bude oddělená preference sexuální partnera, jež může, ale i nemusí odpovídat citovému naladění vašich postav. 

V tomto směru se samozřejmě sluší připomenout, že série byla vždy více či méně svázána s polyamorií, což z updatu činí spíše potvrzení této věci. Nicméně, pro některé hráče, kterým na výběru záleží, může být volba vítanou změnou, byť se ze zcela pochopitelných důvodů nemusí zalíbit každému. 

Muž, žena, ani jedno, či obojí. The Sims 4 přidají volbu sexuální orientace
i Zdroj: EA / Maxis

Co se týká důvodu, proč budou ve hře i přes rozšíření oslovení jen dvě genderové předvolby, vývojáři osvětlují příčinu následovně: 

„Budu se snažit odpovědět velmi transparentně. Důvodem jsou technická omezení. Jak už bylo dříve zmíněno, v The Sims 4 zatím nebinární Simíci neexistují. Bez ohledu na nastavení zájmen je při tvorbě Simíka stále potřeba zvolit binární pohlaví. Pevně věříme, že jsme předvedli odhodlání zlepšit reprezentaci genderových identit pomocí funkcí, jako je úprava pohlaví, která vám umožňuje upravit fyzickou tělesnou stavbu, preferované oblečení a rozhodnutí ohledně těhotenství a používání toalety. Dalším důležitým krokem směrem k lepší reprezentaci nebinárních pohlaví byla také aktualizace zájem. Zároveň bereme na vědomí, že zájmena nejsou totéž co genderové identity“.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama