MultiVersus přibližuje, kde všude budete muset otevřít peněženku. Hra ve velkém sází na prémiovou měnu
i Zdroj: Player First Games / Warner Bros.
MultiVersus Novinka MultiVersus přibližuje, kde všude budete muset otevřít peněženku. Hra ve velkém sází na prémiovou měnu

MultiVersus přibližuje, kde všude budete muset otevřít peněženku. Hra ve velkém sází na prémiovou měnu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

21. 7. 2022 08:35

MultiVersus, které momentálně vítá hráče v otevřené betě, představuje systém odměn a vylepšování hrdinů. Trailer představuje např. dvojici měn, battle pass a princip odemykání perků, které dostane do vínku každá postava.

Reklama

  • Vývojáři MultiVersus přináší přehled herní monetizace a postupu hrou
  • Hra nabídne battle pass, prémiovou i běžnou měnu a testovací prostředí pro neplacené zkoušení hrdinů

Hned na začátek připomeňme, že titul je studiem Player First Games plánováno na princip Super Mario Bros. s modelem free-to-play. Ve hře existují proto dvě měny, které vás budou provázet. Zlato, které lze vyjma levelování vydělat pouze hraním, dokončováním zápasů a výhrami, a Gleamium, což je prémiová měna, pro kterou již samozřejmě otevřete svoji peněženku. V obou případech slouží měna nicméně jen k nákupu kosmetických doplňků, jako jsou skiny, bannery nebo emoty. 

Ta vizuální vylepšení, která lze odemknout i běžným zlatem, jsou na druhou stranu ve hře skromně zastoupena, a když už, tak velice draho. Z opačného soudku lze ovšem říci aspoň to, že tvůrci nesázejí v tento moment na loot boxy. Všechny doplňky jsou i podle toho, co říkají, svázány pouze s fixními částkami, takže hráči nemají očekávat náhodnost nebo “překvapivé mechanismy”.

Prémiová měna

Abyste měli představu, jak je MultiVersus zastoupena monetizace, uveďme, že Gleamium přichází celkem ve čtyřech různých balíčcích:

  • 450 za 5 dolarů,
  • 1,000 za 10 dolarů,
  • 2,200 za 20 dolarů,
  • 6,000 za 50 dolarů.

Jeden hrdina mimo čtyři rovnou odemčené stojí 700 Gleamium, přičemž cena v podobě Gleamia je nastavena i u početných kosmetiků. Aktuální cena potřebná pro odemčení všeho, co se ve hře  nachází, byla magazínem VGC vyčíslena na 255 dolarů, tedy asi 6 100 korun.

Stojí za to zmínit, že jednotlivé hrdiny půjde ve speciálním testovacím prostředí zkoušet i bezplatně, přičemž hra nabídne několik způsobů, jak s nimi hrát. Začíná to vaší kariérní úrovní, kterou postupně zvyšujete hráním a nabíráním zkušeností. Další jsou jednotlivé úrovně postav. Každá jich má celkem 15, přičemž každá z nich odemyká jinou odměnu, ať už je to zlato, perk nebo vizuální doplněk. Po dosažení určité úrovně se perky postav taktéž nechají vylepšit zlatem, což má podle tvůrců přímý dopad na jejich sílu.

Důležitý (a možná i nejdůležitější) systém MultiVersus vězí v odemykání postav. Postavy lze vedle bezplatné rotace odemknout jedním ze dvou postupů: pomocí prémiového Founder's Packu a zlatem. Jak asi uhodnete, za účelem maximálního ponouknutí hráčů k utrácení nejsou v druhém případě ceny nastaveny zrovna výhodně. Hromadění zlata vyžaduje i přes vlídná slova vývojářů docela dost hraní (někdo by řekl i grindu), takže je otázkou, jak na tento systém budou hráči reagovat.

Nyní dostupná skupina hrdinů; do budoucna se má údajně objevit až dalších 19
i Zdroj: Warner Bros. / Player First Games
Nyní dostupná skupina hrdinů; do budoucna se má údajně objevit až dalších 19

Jak už jsme taktéž úvodem zmínili, hra nabídne i battle pass, jehož fungování je vesměs takové, jaké znáte z jiných her. Sezónní battle pass umožňuje získat odměny za to, že plníte výzvy a střádáte zkušenosti, přičemž nabízí bezplatnou i prémiovou verzi postupu pro odemykání odměn. Můžeme si všimnout, že prémiová dráha je odlišná nejen v možnosti platit, ale i ve zvýšení zkušeností pro postup postavy.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama