Multiplayer Call of Duty: Modern Warfare 2 přinese boj pod vodou, přepracovaná vozidla nebo third-person režim
i Zdroj: Activision
Call of Duty: Modern Warfare 2 Novinka Multiplayer Call of Duty: Modern Warfare 2 přinese boj pod vodou, přepracovaná vozidla nebo third-person režim

Multiplayer Call of Duty: Modern Warfare 2 přinese boj pod vodou, přepracovaná vozidla nebo third-person režim

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 9. 2022 08:32

Studia Activision a Infinity Ward během včerejšího streamu zaměřeného na připravovanou budoucnost série Call of Duty podrobněji představila multiplayerovou složku pokračování Call of Duty: Modern Warfare. Ta by měla přinést zajímavé novinky i z hlediska hratelnosti jako takové.

Reklama

  • Multiplayer Call of Duty: Modern Warfare 2 přinese boj pod vodou, nové vybavení, možnosti pohybu nebo režim third-person

Asi nejzajímavější je zaměření na boj pod vodou. Ten dosud v sérii prakticky neexistoval, i když jsme se pod hladinu podívali v hrstce příběhových misí starších dílů (vzpomeňme na to, jak se autoři chlubili propracovanou umělou inteligencí ryb). Tentokrát se ve vodě odehrají i bitvy na život a na smrt po síti. Kvůli vyšší hustotě prostředí mají samozřejmě souboje úplně jinou dynamiku a nenápadný pohyb při potápění lze využít i k taktickému přesunu.

S tím souvisí vylepšený model pohybu. Konkurenční Battlefield už několik pokračování v řadě nabízí propracovaný kinetický systém ovládání vojáka a na trend konečně ve větší míře naskakuje i Call of Duty. Kromě vylepšeného klouzání a skákání rybiček je novinkou třeba možnost zavěsit se za římsu.

Dynamiku boje ozvláštní nová vozidla. Hráči můžou naskočit do lehkých bugin, tanků, helikoptér nebo použít nafukovací čluny, a vozidla by měla být dynamicky zničitelná.

Trailer naznačuje, že hratelnostně hra opět zpomalí a bude klást překvapivě vyšší důraz na taktiku. Té pomůžou některé nové kousky vybavení, například taktická kamera, kterou lze připevnit na zeď a monitorovat pohyb nepřátel. Pro zmatení zase poslouží nafukovací návnada. Seznam herních režimů se rozšíří o Invasion s prvky PvPvE pro až 40 hráčů a další novinky Knockout, Prisoner Rescue nebo velmi zajímavý Third Person. Ten, jak název napovídá, ukáže Call of Duty z unikátní perspektivy

Vývojáři vysvětlují principy systému Gunsmith 2.0, který připravili pro Call of Duty: Modern Warfare II
i Zdroj: Activision

Vývojáři vysvětlují principy systému Gunsmith 2.0, který připravili pro Call of Duty: Modern Warfare II

Jednou z předností série Call of Duty jsou bezesporu pečlivě zpracované zbraně. V případě Modern Warfare II bude představen…

15. 9. 2022 14:49

O novinkách v režimu Gunsmith jsme vás informovali už včera. Z dřívějška se vrací také kooperativní mise Special Ops. Do budoucna se hráči dočkají také ambiciózní novinky v podobě Raids, režimu inspirovaného propracovanými misemi v Destiny. Ten je ale v plánu až ke konci roku.

Call of Duty: Modern Warfare II vychází 28. října. Dnes začíná první betaverze pro majitele předobjednávky na PlayStationech. Jen ti mimochodem získají exkluzivní balíček Oni Operator Pack se speciálním operátorem Hiro “Oni” Watanabem.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama