MudRunner má dalšího nástupce. Expeditions bude ještě větší a přinese i drony
i Zdroj: Saber Interactive / Focus Entertainment
Novinka MudRunner má dalšího nástupce. Expeditions bude ještě větší a přinese i drony

MudRunner má dalšího nástupce. Expeditions bude ještě větší a přinese i drony

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

23. 8. 2023 09:40

Včerejší Opening Night Live patřil několika skupinám titulů. Jednak patřil hrám, které byly především akční – to by bylo třeba nové Call of Duty nebo Killing Floor 3. Dále hrám, které byly z povahy více RPG, což je třeba Starfield. A nakonec i závodním titulům a také hrám s ježděním. Právě u nich se dnes zastavíme, jelikož vedle The Crew je tu i jedna jezdecká novinka, která není v tradičních závodních barvách.

Reklama

  • Došlo k oznámení nástupce (polo)závodní her MudRunner a SnowRunner
  • Půjde o Expeditions: A MudRunner Game, jež nabídne více otevřený svět, stavbu tábora i hledání zdrojů pro odemčení vybavení
  • Titul vyjde v roce 2024 na PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series a Switchi

Zástupci vývojářského studia Saber Interactive, kteří spolupracují s vydavatelem Focus, během akce představili svou zcela novou hru. Pod názvem Expeditions: A MudRunner Game bude hra navazovat na simulátory MudRunner a SnowRunner, tedy dvě hry téhož studia. Znovu se tedy bude zaměřovat na projíždění náročným terénem, kdy zapadnout do bahna není nic těžkého a další kámen v cestě je vaše denní rutina.

Pokud jde o mechanismus jízdy, zde je vše stále při starém a v souladu s tím, co jsme již poznali. I v případě nového díly je tak hratelnost opět založena hlavně na užití reálného fyzikálního systému, kdy rozdílem je spíše to, jak se rozšiřuje záběr činností. 

Repertoár vašich úkolů se totiž výrazně rozrůstá, a to myslíme vážně. Navrch už poznaného boje s terénem, který se stal jakousi doménou obou předchozích her, přidává novinka do série možnost stavby tábora, různé úkoly v otevřeném světě a samozřejmě i lovení zdrojů. 

Ty vám posléze umožní vylepšovat části vašeho vozidla na vaší základně, což se přímo promítne do vaší efektivity. Příkladem jsou nejnovější drony, které vám po odemčení dovolí hra vyslat z vašeho vozidla, potažmo také navijáky a kotvy, které zase pracují u těžko dostupných lokací.

MudRunner má dalšího nástupce. Expeditions bude ještě větší a přinese i drony
i Zdroj: Saber Interactive / Focus Entertainment

V herním traileru přímo vidíte, jak tyto drony fungují. Vše, co stojí v dáli před vámi, můžete nehledě na obtížnost terénu vidět, jako byste tam byli, načež si vytipujete hledané zdroje a plánujete trasu jejich získání. 

Když už se poté dostanete k místu jejich naleziště, přichází na řadu další střídání vybavení. Zde se ke slovu dostávají především již nové detektory kovů a echoloty (vědecké přístroje k měření hloubky vodních ploch), které slouží k prohledávání různých prvků světa – a to ať už vodních nebo zemitých. 

Takto nasbírané informace poté samozřejmě slouží více účelům, které mají více vrstev při hraní hry. Tím prvním a asi i nejčastějším je podle už řečeného to, že v postupu hrou tím půjde otevírat stále nová vylepšení, kdy minerály zpřístupňují i nová vývojová schémata. Tím druhým je ovšem něco elementárnějšího.

V rámci navýšené orientace světem se totiž data o okolním reliéfu hodí i k návrhu další cesty. Máte-li totiž správné vybavení (řekněme navijáky a háky), můžete při plánování voliti i horší terén, kdy s určitými kusy vybavení půjde zdolávat i takové překážky jako hory a útesy. 

Když už hovoříme o zdolávání obtíží, je také třeba zdůraznit, že byste se měli při této příležitosti obrnit i jistou dávkou trpělivosti – a to nejen kvůli obtížnosti hry. Upoutávka totiž láká na mnohé, nicméně současně neprozrazuje datum vydání. Zatím víme jen to, že k uvedení hry dojde někdy v roce 2024, kdy titul dorazí na PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series a Nintendo Switch. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama