Mladík jako první na světě dohrál Tetris. Moderátorka mu doporučila, aby šel raději na čerstvý vzduch
i Zdroj: Atari Games
Novinka Mladík jako první na světě dohrál Tetris. Moderátorka mu doporučila, aby šel raději na čerstvý vzduch

Mladík jako první na světě dohrál Tetris. Moderátorka mu doporučila, aby šel raději na čerstvý vzduch

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

4. 1. 2024 13:45

Willis Gibson se ve svých 13 letech zapsal do historie, když jako první člověk na světě dokázal pokořit původní Tetris. Někteří však tento úspěch nedokázali ocenit.

Reklama

  • Willis Gibson dohrál původní Tetris
  • Celkem 157 úrovní pokořil za 38 minut
  • Moderátorka Sky News mu vzkázala, že se nejedná o žádný životní cíl

Teenager Willis Gibson se během minulého měsíce postaral o malou senzaci, když jako první člověk na světě dokázal porazit původní Tetris na konzoli NES. Za 38 minut pokořil 157 úrovní, což už je dávno za hranicí maximálního skóre 999999. Gibson se dostal až k momentu, kdy hra kvůli chybě v kódu zamrzne, což je vnímáno jako maximální dosažitelný bod. 

Tetris ve tvaru nugetky z McDonald’s? Takovou vychytávku prodávají v Číně
i Zdroj: McDonald's Čína / Tetris nugget press kit

Tetris ve tvaru nugetky z McDonald’s? Takovou vychytávku prodávají v Číně

Snad nejslavnější řetězec rychlého občerstvení McDonald’s letos oslavuje 40 let od vynálezu kuřecích nugetek. Čínské…

25. 5. 2023 19:00
2

Nutno podotknout, že na tuto metu doposud dosáhla pouze umělá inteligence. Předpokládalo se, že pro obyčejného smrtelníka je nedosažitelná. „Ano! Můj bože! Já omdlím, necítím prsty,” radoval se Gibson v prvních vteřinách po dokončení hry.

Úspěch ale nedokázala pochopit moderátorka Sky News. Jednapadesátiletá Jayne Secker se během živého vysílání odchýlila od scénáře a nabídla vlastní názor. „Jako matka bych jen řekla, aby ses odtrhl od obrazovky a šel ven na čerstvý vzduch. Porazit Tetris není žádný životní cíl.”

Asi vás nepřekvapí, že si za komentář vyslechla obrovskou kritiku, a to především od zástupců z herní branže. Zareagovala například Becky Frost pracující pro Rare. „Kolik světových rekordů jste ve 13 letech vytvořila vy? To je ale omezený, arogantní a příšerný způsob, jak znevážit úspěch tohoto dítěte,” řekla s tím, že výkon vyžadoval obrovské odhodlání.

Pár slov nabídl také komunitní manažer ze Sumo Digital. „Jako táta vám můžu s klidem říct, že kdyby Kit ve 13 letech porazil nepřekonatelnou hru a vytvořil světový rekord, byl bych na něj neuvěřitelně pyšný,” prohlásil a komentář označil jako staromódní a nevkusný.

Willis Gibson si možná uvědomil, že si musí vážit vlastní mámy. Ta totiž v rozhovoru pro New York Times uvedla, že synovi bitvu s Tetrisem s klidem povolila, protože se běžně věnuje i jiným věcem, pravděpodobně i na čerstvém vzduchu. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama