Mimořádně propracovaný mod přináší prolog prvního Zaklínače ve VR
i Zdroj: NexusMods
Zaklínač Novinka Mimořádně propracovaný mod přináší prolog prvního Zaklínače ve VR

Mimořádně propracovaný mod přináší prolog prvního Zaklínače ve VR

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

11. 7. 2022 10:07

Mezi nejambicióznější a nejzajímavější projekty modifikací patří i ta Patryka Loana, který se už řadu let snaží převést prvního Zaklínače kompletně do verze pro VR. Dosud jste mohli jeho snažení vyzkoušet alespoň skrze procházku po Kaer Morhen, před pár dny ale vydal aktualizaci modifikace s kompletním hratelným úvodem titulu.

Reklama

  • Úvod prvního Zaklínače si můžete vyzkoušet i ve VR
  • Nadšenec jej celý přepracoval skrz modifikaci
  • Nechybí boj, vrhání mečem nebo házení cihel

Witcher in Virtual Reality ve verzi 2.0 nabízí plně hratelný prolog. To na první pohled nezní příliš zajímavě, autor ale musel hru kompletně přepracovat. Každý předmět a prvek prostředí bylo prý nutné přemodelovat, přetexturovat a ručně zasadit do nově vytvořených lokací. Cutscény pak Loan musel znovu vytvořit úplně od píky, především proto, že hráč logicky může během filmečků volně pohybovat hlavou a dívat se kamkoliv.

VR verze je atraktivní třeba tím, že můžete pohybovat a interagovat prakticky s čímkoliv, kromě nábytku, jídla a zbraní v rukou nepřátel. Původní soubojový systém úplně chybí, ten nový autor popisuje jednoduše jako “máchejte mečem”. Žádné sofistikované šermířství tedy od modu nečekejte. V souboji je nejprve nutné vytáhnout meč z pochvy. Pokud náhodou správně nefunguje poškození, tvůrce doporučuje meč zahodit a znovu ho chytit, aby se systém vyrestartoval. Pár chybkami zároveň stále trpí i systém nošení meče - kvůli dalším držákům na bocích Geralta můžete například meč strčit hrdinovi do žaludku. Loan přiznává, že by byla oprava příliš pracná, takže jde o speciální funkci.

Na druhou stranu lze meč hodit po nepříteli a skutečně mu tím způsobit poškození.

Vedle toho autor avizuje, že ve hře nechybí nahé scény a do VR byly přepracovány veškeré dialogy. Chybí jen část cutscén, protože byly opravdu technicky náročné. K instalaci je potřeba vlastnit původní hru, modifikace podporuje většinu obvyklých headsetů včetně HTC Vive, Pro, Cosmos, Valve Index, Oculus Rift, Mixed Reality i Oculus Quest.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama