Nejostřejší draci v penále? Modifikace pro Skyrim přináší až 16K textury létajících bestií
i Zdroj: Xilamonstrr
The Elder Scrolls V: Skyrim Novinka Nejostřejší draci v penále? Modifikace pro Skyrim přináší až 16K textury létajících bestií

Nejostřejší draci v penále? Modifikace pro Skyrim přináší až 16K textury létajících bestií

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

28. 6. 2022 14:28

Kultovní RPG The Elder Scrolls: Skyrim je s námi už téměř jedenáct let, a za tu dobu pochopitelně hra notně zestárla. Mezi méně detailní prvky hry navíc už od začátku paradoxně patří ústřední stvoření - draci. Konkrétně jejich textury ohlodal zub času výrazně. To se snaží změnit modder s přezdívkou xilamonstrr. Na platformě Nexus Mods nabízí modifikaci s až 16K texturami pro okřídlená stvoření.

Reklama

  • Modifikace Skyrimu zlepšuje textury draků
  • Obří stvoření budou konečně ostrá

V praxi je to s čísly o něco složitější. Na první pohled může hodnota 16K působit zbytečně megalomanská. Xilamonstrr ale podotýká, že jsou draci opravdu rozměrné modely a zdánlivě ostrá textura se při takových velikostech nepříjemně rozplizne. Skyrim totiž původně používá stejně veliké textury pro draky a třeba pro násobně drobnější brnění. Na dračích tělech jsou tak díky modifikaci podstatě roztaženy dvě 8K textury vedle sebe. Dle autora je to adekvátní, pokud chcete bojovat zblízka s hezky ostrým drakem při obecném nastavení 4K rozlišení hry.

Detailní draci jsou samozřejmě mnohem živější, šupinatější a jsou na nich patrné šrámy utržené v průběhu věků. Modifikace logicky vyžaduje poměrně výkonný počítač, autor ale zároveň přiložil downscalované verze s komprimovanými texturami, které draky sice zkrášlují, ale nežádají tolik grafického výkonu.

Mod upravuje draky v původní hře a u některých konkrétních kusů mírně mění jejich celkovou podobu. Například Alduinova kůže je o něco tmavější a více připomíná sopečný kámen. Všechna stvoření by se pak měla méně lesknout, jako by byla potřeba olejem. Problém zůstává u draků z DLC, kteří mají údajně tak příšerné původní textury, že je nelze jednoduše vylepšit.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama