Microsoft údajně neulpívá na live service modelu. Do budoucna chce oslovit další demografické skupiny
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft údajně neulpívá na live service modelu. Do budoucna chce oslovit další demografické skupiny

Microsoft údajně neulpívá na live service modelu. Do budoucna chce oslovit další demografické skupiny

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

14. 7. 2021 12:20

Live service model je u velkých vydavatelů i nadále velmi oblíbený. Také Microsoft má několik želízek v ohni, jmenovitě třeba Sea of Thieves a nově i Fallout 76. Šéf Xbox Game Studios ale odmítá, že by tvůrce přesvědčovali, aby tituly tímto způsobem formovali.

Reklama

  • Microsoft odmítá, že by po vývojářích vyžadoval live service model
  • Do budoucna chce oslovit nové publikum
  • Podle šéfa Xboxu díky tomu v dalších třech až pěti letech vzniknou nová studia v méně tradičních regionech

Matt Booty se k tématu vyjádřil v rozhovoru pro The Guardian. Podle něj mají studia volnou ruku v profilaci dané hry. Jako příklad uvedl značku pod Double Fine Productions. Pokud by došlo i na třetí díl Psychonauts, Booty by se rozhodně nesnažil přesvědčit Tima Schafera, aby pro pokračování připravil dodatečný obsah, který by následně hráčům servírovali v podobě několika sezón, protože se tituly z jeho produkce pro takový model zkrátka nehodí.

Live service model podle něj dává smysl v případě zmíněného Sea of Thieves nebo třeba u chystaného multiplayeru pro Halo. Nestane se ale, že by vedení oslovilo třeba Compulsion Games (We Happy Few) s požadavkem, aby jejich další hra měla několik seźon a konkrétní počet DLC. 

U rozhovoru byl přítomen i Phil Spencer. Šéf Xboxu zdůraznil, že je potřeba hledat nové publikum, odvyprávět další příběhy, které budou zajímavé pro jiné demografické skupiny. S tím se pojí investice do dalších týmů. “Byl bych překvapen, kdyby v následujících třech až pěti letech nevzniklo několik studií na místech, která nepatří mezi tradiční uzly ve vývoji videoher,” řekl s tím, že je po celém světě mnoho talentovaných vývojářů, čemuž nahrávají přístupnější technologie.

Booty vyjádřil souhlas, přičemž dodal, že by měly vzniknout velké týmy, ovšem ne kvůli podpoře jiných projektů, ale kvůli produkci blockbusterů, jež budou v daném regionu populární.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama