Za časovou exkluzivitu Rise of the Tomb Raider Microsoft údajně zaplatil 100 milionů dolarů
i Zdroj: Hrej.cz
Rise of the Tomb Raider Novinka Za časovou exkluzivitu Rise of the Tomb Raider Microsoft údajně zaplatil 100 milionů dolarů

Za časovou exkluzivitu Rise of the Tomb Raider Microsoft údajně zaplatil 100 milionů dolarů

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

1. 9. 2021 12:31

Kolik může stát roční exkluzivita AAA hry? Těmito detaily se vydavatelé ani majitelé dané platformy běžně nechlubí, sem tam se ale nějaké to číslo objeví. Naposledy unikly detaily k Rise of the Tomb Raider.

Reklama

  • Bývalý zaměstnanec společnosti Square Enix naznačil, kolik Microsoft zaplatil za roční exkluzivitu Rise of the Tomb Raider
  • Údajně šlo o částku 100 milionů dolarů
  • Podobnou sumu zaplatil Epic za půlroční exkluzivitu Borderlands 3

Square Enix nyní zřejmě nechá Laru na chvíli odpočinout. Rebootovaná série si nicméně nevedla vůbec špatně, byť měli někteří fanoušci k jejímu zpracování jisté výhrady. Možná si vzpomenete na druhý díl trilogie, který se k velkému překvapení vydal trochu jinou cestou, zhruba rok byl totiž k mání pouze na platformách Microsoftu (Xbox 360 a Xbox One, s malým zpožděním se objevil na PC). Předchozí díl byl přitom multiplatformní, celá série se navíc přikláněla spíše ke značce PlayStation.

Informace pochází z LinkedIn profilu Fabiena Rossiniho, který v minulosti zastával vedoucí pozici ve společnosti Square Enix. Rosini se pochlubil, že pomohl vyjednat dohodu o hodnotě 100 milionů dolarů. Tato informace následně rychle zmizela, stačila se ale nesmazatelně otisknout do hlubin internetu.

Těžko říct, zda by mohlo jít o skutečnou částku, je samozřejmě otázkou, co vše bylo součástí dohody. Pokud by ale Microsoft částečně hradil také náklady na produkci a marketing, možná číslo není daleko od pravdy. I tak je ale potřeba brát tuto informaci s velkou rezervou. Pro srovnání lze uvést sumu, kterou zaplatil Epic za půlroční exkluzivitu Borderlands 3, zde se jednalo o 115 milionů dolarů. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama