Mezi odborníky probíhá diskuze, zda vůbec další Breath of the Wild poběží na současném Switchi
i Zdroj: IGN / Nintendo
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom Novinka Mezi odborníky probíhá diskuze, zda vůbec další Breath of the Wild poběží na současném Switchi

Mezi odborníky probíhá diskuze, zda vůbec další Breath of the Wild poběží na současném Switchi

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

15. 4. 2022 10:05

Nedávné oznámení odkladu vydání pokračování The Legend of Zelda: Breath of the Wild hráče nepotěšilo. V podcastu odborníků na technickou stránku hraní Digital Foundry ale zazněla domněnka s možná ještě negativnější konotací. Účastníci totiž spekulovali, že hra vůbec neběží na současném Switchi, ale na jeho výkonnější verzi. Tomu ale jiní zkušení analytici odporují.

Reklama

  • Analytici Digital Foundry pochybují, jestli další Zelda vůbec může fungovat na Switchi
  • Odborníci jsou si jisti, že hra na Switchi vyjde
  • Zároveň ale souhlasí, že titul nejspíše doprovodí novou, vylepšenou verzi konzole, kde poběží lépe a v hezčí grafice

Dle Digital Foundry působí zatím nejpojmenovaná hra až příliš ambiciózním a pokročilým dojmem, což by v souvislosti s odkladem na příští rok mohlo znamenat vydání na potenciální výkonnější verzi Nintendo Switch. Teoreticky by to znamenalo, že by zájemci o hru museli upgradovat (v dnešní době nedostatku hardwaru nepříjemná představa).

Serkan Toto a George Jijiashvili, přední analytici specializovaných společností Kantan Games a Omdia, ale považují tyto domněnky za nepravděpodobné. Rozhodně nevylučují, že by hra mohla vyjít i na dlouho očekávaný výkonnější Switch. Na druhou stranu si ale nemyslí, že by hra v tom případě nevyšla na současném Switchi.

Serkan Toto dokonce tvrdí, že by si vsadil na to, že hra vyjde společně s vylepšeným modelem konzole. Jijiashvili ale upozorňuje na to, že Nintendo bude chtít hru rozšířit mezi pokud možno největší množství hráčů a vyloučit hráče bez nové konzole vůbec nedává smysl. Magazín Inverse připomíná, že by v případě mezikonzolového vydání nešlo o nic neobvyklého. Ostatně i první Breath of the Wild vyšel vedle Switche i na Wii U.

Pokračování Breath of the Wild bylo odloženo na rok 2023, autoři nestíhají
i Zdroj: Nintendo

Pokračování Breath of the Wild bylo odloženo na rok 2023, autoři nestíhají

Očekávané pokračování fenomenálního RPG The Legend of Zelda: Breath of the Wild letos nakonec nevyjde. Ve videu s aktuálními…

29. 3. 2022 16:36
Nintendo Switch už se prodalo víc kusů, než prvního PlayStationu nebo Wii
i Zdroj: Hrej.cz

Nintendo Switch už se prodalo víc kusů, než prvního PlayStationu nebo Wii

Společnost Nintendo se pochlubila svými finančními výsledky za další období, a ty značně zamíchaly historickými tabulkami…

3. 2. 2022 11:13

Jijiashvili navíc dodává, že tvůrci teoreticky můžou hru odložit ještě jednou, až na začátek roku 2024, aby vydání lícovalo s prodejem nové konzole.

Konkrétnějších informací se dočkáme nejdříve na konci letošního, pravděpodobně ale až během příštího roku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama