Metaverse je zase o něco blíž, britská módní organizace ocenila designy v Robloxu
i Zdroj: Hrej.cz
Roblox Novinka Metaverse je zase o něco blíž, britská módní organizace ocenila designy v Robloxu

Metaverse je zase o něco blíž, britská módní organizace ocenila designy v Robloxu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

29. 11. 2021 14:59

Koncept metaverza, o kterém se v posledních měsících mluví stále častěji především ve spojitostí s přejmenovaným Facebookem a jeho zakladatelem Markem Zuckerbergem, se postupem času začíná objevovat i v praxi. Principy propojeného virtuálního vesmíru reflektuje i britská nezisková organizace British Fashion Council. Ta každý rok rozdává ceny The Fashion Awards, a letos poprvé zahrnula novou kategorii Metaverse Design.

Reklama

  • Britská neziskovka British Fashion Council rozdávala ocenění v nové kategorii Metaverse Design
  • Vybírala nejlepší designéry ve světě Robloxu
  • S akcí je spojena i světoznámá značka Gucci

Na cenu za nejlepší módní design ve virtuálním světě Robloxu bylo nominováno celkem pět tvůrců a celkovým vítězem se stal virtuální obchod cSapphire. Samotné předání ceny proběhne samozřejmě virtuálně, mezi 29. listopadem a 7. prosincem v prostředí Robloxu. Zajímavostí je, že cenu předá avatar kreativního ředitele společnosti Gucci Alessandra Michele. Ve virtuálním eventu nebude chybět ani robloxová verze londýnského koncertního sálu Royal Albert Hall a hráči se tak projdou po ikonickém “červeném koberci”.

Virtuální podoba Alessandra Michele z Gucci
i Zdroj: Hrej.cz
Virtuální podoba Alessandra Michele z Gucci

Samotné udílení ceny v Robloxu může znít bizarně, BFC ale celou věc bere velmi vážně. O vítězích tak rozhodovala porota tvořená modelkou Karlie Kloss (40 obálek Vogue a dle Vogue patří i do Třiceti nejlepších modelek dekády 2000-2010), která má k počítačům blízko, nebo editory vlivných časopisů Highsnobiety, Dazed nebo W.

Návštěvníci předávání cen si také můžou zakoupit exkluzivní virtuální doplňky Gucci pro své postavy.

„S tím, jak postupně budujeme z The Fashion Awards globální zábavní platformu, nadšeně představujeme tuto spolupráci s Robloxem. Díky tomu že udělujeme ceny tvůrcům platformy respektujeme obrovský význam digitální módy na komunity po celém světě, jejich schopnost udávat nové směry módy, stejně jako neuvěřitelnou příležitost, kterou digitální svět nabízí talentovaným mladým tvůrcům,“ vysvětluje význam ocenění ředitelka BFC Caroline Rush. 

Mark Zuckerberg popisuje svou představu metaverse. Facebook začíná usilovat o plně virtuální svět
i Zdroj: Hrej.cz

Mark Zuckerberg popisuje svou představu metaverse. Facebook začíná usilovat o plně virtuální svět

Představa plně virtuálního světa, kde budeme trávit téměř celý život po vzoru knižního a filmového hitu Ready Player One,…

27. 7. 2021 18:12

Viceprezidentka oddělení pro partnerství s dalšími značkami Robloxu Christina Wootton dodává, že nadcházející, vyrůstající generace módních designérů pravděpodobně v současnosti obléká virtuální postavičky, a že jim Roblox v tomto ohledu dává velkou svobodu a jednoduchou platformu pro učení, sdílení a tvorbu vlastní módní identity.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama