Microsoft chce vytvořit metaverse pro své hry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft chce vytvořit metaverse pro své hry

Microsoft chce vytvořit metaverse pro své hry

Radek Raudenský

Radek Raudenský

3. 11. 2021 15:37 1

S přejmenováním společnosti Facebook na Meta se společností začalo ještě častěji skloňovat i pojem metaverse, se kterým už několik let operuje řada mediálních a zábavních gigantů. Jde o koncept boucnosti, kdy bude svět internetu vypadat v podstatě stejně jako ten skutečný, interakce tedy bude probíhat ve vzájemně propojeném 3D prostoru. Svou vizi metaverse plánuje i Microsoft.

Reklama

  • Microsoft na konferenci Ignite představil dva produkty, které mají položit základy jeho vlastního metaverse
  • Dle slov CEO Satya Nadelly ale dojde i na metaverse pro hry
  • Zatím je to nicméně otázka daleké budoucnosti

Na své prezentaci Ignite Microsoft představil nové produkty, které mají metaversu pomoct – a to nadstavbu Mesh pro Microsoft Teams, která využívá rozšířené reality, a Dynamics Connected Spaces, tedy produkt určený pro obchodování. Sám ředitel Microsoftu Satya Nadella ale potvrdil, že tyto novinky jsou stále koncepty, zatím značně vzdáleny běžnému použití. Ambice pro metaverse má ale i herní divize, jak Nadella sám potvrdil.

„Toto můžete určitě čekat i v gamingu. Můžete to vzít i takhle – Halo jako hra je metaverse, stejně tak Minecraft i Flight Simulator. Z určitého úhlu pohledu jsou ale stále 2D světy – otázkou dneška tedy je, jak tento zážitek přenést do plnohodnotného 3D světa. A to určitě chceme udělat.“

Z dnešního hlediska je zatím dost obtížné si tyto koncepty představit, je ale možné, že za pár let bude něco jako metaverse skutečně existovat – prozatím se ale Microsoft soustředí na enterprise aplikace a dotažení Mesh a Dynamics Connected Spaces.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama