Lords of the Fallen bude kratší než Dark Souls. Nabídne více konců a NG+ bude doplněn extra omezením
i Zdroj: Hexworks
Lords of the Fallen (2023) Novinka Lords of the Fallen bude kratší než Dark Souls. Nabídne více konců a NG+ bude doplněn extra omezením

Lords of the Fallen bude kratší než Dark Souls. Nabídne více konců a NG+ bude doplněn extra omezením

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

13. 8. 2023 07:15

Jelikož Lords of the Fallen od vývojářského studia Hexworks vychází až 13. října, přináší tým stále nové informace – a některé poměrně zásadní. Ty poslední zatím padaly na konto rozsahu. Velikost dvou propojených světů, které hra oproti předchůdci nabídne – tedy Umbral (svět mrtvých) a Axiom (svět živých) – dosáhne přibližně pětinásobku původního dílu. Jenže to není vše. Nově se ukázalo, že ač je hra v tomto ohledu násobně větší, herní doba se již tolik nezměnila, a pětkrát delší rozhodně nebude.

Reklama

  • Lords of the Fallen (2023) nabídne více konců a 25 až 30 hodin hratelnosti
  • Dočkáme se také NG+, který nabídne zajímavé výzvy skrze omezení herní analogie pro Bonfire z Dark Souls

Kolik si hra utrhne z vašeho života?

Podle vývojářského rozhovoru s MP1st má nové Lords of the Fallen asi 25–30 hodin, tedy asi 2krát víc než původní hra (podle HowLongToBeat měla při běžném stylu hraní kolem 15–20 hodin). 

Kreativní ředitel Cezar Virtosu dodal, že „tutoriálová pasáž zabere [hráčům] více než hodinu a půl. Nám to trvá maximálně 25 minut. Mám ve hře nějakých 30 hodin nebo tak něco,“ uvedl ředitel s přikývnutím šéfa studia Saula Gascona, který má něco také kolem 30 hodin.

Dodatečně opakujeme, že celý zážitek může prodloužit právě prolnutí 2 světů. Pokud v lidském Axiomu totiž zemřete, jste následně vzkříšeni v nemrtvém Umbralu a poté dostanete další šanci (i když znovu jen jednu) porazit nepřítele, než se svého ducha vzdáte úplně.

Musíte si však dávat pozor, jelikož čas je kritický. Čím déle v Umbralu strávíte, tím více se vám hromadí Dread (strach), a čím více se vám hromadí, tím je hra složitější. Nepřátelé jsou s jeho stoupáním totiž stále těžší a v cestě se vám poté zhmotňuje více a více mrtvých, kteří nechtějí nic jiného než vás udržet v jejich zemi.

Komentovaná ukázka z Lords of the Fallen vysvětluje, jak bude fungovat kooperace s dalšími hráči
i Zdroj: Hexworks / CI Games

Komentovaná ukázka z Lords of the Fallen vysvětluje, jak bude fungovat kooperace s dalšími hráči

Studio Hexworks uvolnilo macatou ukázku z chystané soulsovky Lords of the Fallen. Uvidíte tuhé souboje a díky komentáři…

28. 7. 2023 09:31

Konec je jenom další začátek

Spolu s tím Hexworks následně také potvrzují, že pokud tyto nástrahy úspěšně překonáme, čeká nás odměna na konci hry. Hru podle nich tvoří trojice různých konců, přičemž když už se nějakého doberete, hra vás odmění i skrze New Game Plus – tedy možností začít znovu, jen s plně vylepšenou postavou a také mnoha zkušenosti navíc.

Samozřejmě, tyto různé konce vyžadují různé podmínky. Existují podle toho, ke které frakci se ve hře zrovna přidáte, což přidává na rozhodnutích a chuti při hře experimentovat. 

„Plus jsou zde různé třídy, takže si chcete vyzkoušet různé typy buildů atd.", dodává Gascon.

Nad rámec toho už byl upřesněn jen New Game Plus jako další cesta. Ten má překvapit i ostřílené hráče, kdy studio proneslo, že ve výchozím nastavení nabídne jen jeden Ancient Vestige (herní variace na Bonfire z Dark Souls), po čemž si hráči budou moci vyrobit další. 

Stejně jako Bonfire umožňují přitom kritické činnosti. Jednak jde o váš přístup k rychlému cestování, což umožňuje teleportaci do jiných otevřených lokací; dále zvyšování úrovně, což je cesta pro další zesílení; a nakonec i odpočinek, jenž je zase jedinou možností, jak doplnit léčivé předměty.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama