LEGO Star Wars II: The Original Trilogy Článek Lego Star Wars II: Original Trilogy

Lego Star Wars II: Original Trilogy

Julius Rácz

Julius Rácz

8. 5. 2006 22:01 6
Reklama

Navzdory předpokladům některých videoherních kritiků se v loňském roce dostalo nevídaného zájmu a zadostiučinění v podobě prodejnosti videoherní adaptaci Hvězdných válek proslulého George Lucase. Zajímavé, originální a veskrze humorné zpracování kultovních filmových snímků, Epizod 1-3, udělalo z „Lego Star Wars: The Video Game“ jeden z nejprodávanějších, přesněji řečeno třináctý nejprodávanější videoherní titul roku 2005. Nyní se chystá sequel uvedeného videoherního trháku a není divu, že u jeho zrodu stojí opět vývojáři z Traveller´s Tales a jejich licenční kolegové z LucasArts. Zatímco úvodní projekt „Lego Star Wars: The Video Game“ obsáhl z hlediska děje první tři epizody filmového zpracování Star Wars, letošní pokračování s podtitulem „The Original Trilogy“ slibuje obdobnou exkurzi, tentokrát však v rámci Epizod 4-6 (Nová naděje, Impérium vrací úder a Návrat Jediho). Můžeme se tedy těšit na spoustu akcí prostoupených situací, z nichž nejvíce pravděpodobně budou lákat ty chronicky známé, například útok Luka Skywalkera na Hvězdu smrti z Epizody IV., setkání s Mistrem Yodou z Epizody V. nebo finální souboj s Darthem Vaderem z Epizody VI. Mimochodem, začátek hry by měl kopírovat prémiovou úroveň z Lego Star Wars: The Video Game, takže pokud jste měli tu čest uvedený bonus absolvovat, můžete se těšit na volné pokračování.

Obi-Wan a jemu podobní

Navazujíce na ověřené herní principy nastolené v úvodní části série, 13. nejprodávanějším videoherním titulu roku 2005, budou hráči moci prožít populární dobrodružství svých oblíbenců, ať už půjde o dříve jmenovaného Luka Skywalkera, charismatického Obi-Wan Kenobiho, občas nerozhodného Hana Sola, vždy půvabnou princeznu Leiu či další zde nejmenované postavy. Uvést zde všechny dostupné charaktery by nemělo vůbec smysl, protože jejich výčet by z tohoto článku udělal namísto informativního preview spíše encyklopedický výňatek. Vždyť ve hře má být k dispozici více než padesát nových postav, doplňujících stejně početnou základnu charakterů z předchozího dílu, přičemž jediným omezením použití hratelných postav z prvního dílu je existence sejvu z „první hry“ na vaší paměťové kartě. Pokud by vám ani tato rozsáhlá nabídka nestačila a vaše touhy by nabývaly ještě monstróznějších parametrů, můžete je ukojit vlastními silami. Každou z dostupných postav (některé je nutné „odemknout“) lze rozložit na jednotlivé kousky Lega. Následným spojením kostek, původem z několika různých charakterů, můžete vytvořit zcela novou postavu, která navíc získá originální jméno (spojením částí obávaného Dartha Vadera a Wookieho Chewbaccy kupříkladu vytvoříte postavu se jménem Chewvader).

Nasedněte do X-Wingu!

Kromě pěších akcí se ve hře setkáme v mnoha případech s použitím různých dopravních prostředků. Ať už půjde o létající či pozemní stroje, jejich využití by údajně nemělo být, až na pár výjimek, striktně vyžadováno. Během pohybu v herních úrovních bude možné do vozidel libovolně nasedat či je opouštět. V rámci absolvování úrovně by však využití dopravních prostředků mělo být jednoznačně ku prospěchu.

Stručně o inovacích

Inovace by se měly dotknout takřka každé stránky hry, počínaje množstvím použitelných dopravních prostředků a konče úrovní grafického zpracování. Zmíněný upgrade grafiky by však neměl doznat změn pouze v oblasti ztvárnění herních lokací. Vzhledem ke kvalitní mimice herních představitelů v předchozím dílu řady, je více než zajímavý příslib vylepšení animací jednotlivých herních postav. Budování staveb a strojů bylo v Lego Star Wars: The Video Game výhradně záležitostí rytířů Jedi. Nyní se tato schopnost rozšířila i na další herní postavy. V závěru stručného výčtu novinek pak nelze opomenout přislíbené rozšíření herních možností o částečnou ovladatelnost kamery, která by měla naleznout uplatnění zejména v osvědčeném kooperativním režimu dvou hráčů.

Speciální techniky

Rytíři Jedi, o nichž již byla řeč, jsou nepochybně jednou z nepostradatelných součástí světa Hvězdných válek. Ať už půjde o ty dobré nebo zlé, v souladu s očekáváním budou, stejně jako další hratelné postavy, disponovat ojedinělými technikami, které je nejen odliší od ostatních, ale mnohdy jim umožní dosáhnout pro jiné nedosažitelných míst v herních úrovních. Pokud jde o mistry boje se světelnými meči, Obi-Wan Kenobi bude v druhém pokračování série Lego Star Wars vybaven specifickým typem myšlenkového útoku, zatímco Darth Vader svým obávaným škrtícím útokem. Znalci filmového zpracování Epizody VI. pak dozajista ocení efektní bleskový útok císaře Palpatina.

Už aby to bylo!

Korespondujíce s úspěšnou strategií prvotního díla, je i pokračování Lego Star Wars s pořadovým číslem dvě nejen akční adventurou. Všudypřítomný, někdy až přehnaně recesní humor, spojující akčně adventurní základ hry s plošinovkovými prvky, nezanechá bez reakce mimické svaly žádného hráče a zejména těm, kterým možnost vyzkoušet si předchozí část série přinesla uspokojení, dopřeje hodiny neutuchající a příjemně relaxační zábavy. S ohledem na nedostatek podobně příjemných oživení jinak stereotypní, tvrdou akci preferující videoherní produkce poslední doby, bude uvedení tohoto specifického dílka na trh více než vítaným mezi hráči všech věkových kategorií.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama